TNG
IT-arkitekt till Handelsbankens kundmötesplats

IT-arkitekt till Handelsbankens kundmötesplats

Vill du jobba strategiskt i en komplex och utmanade miljö som ligger i framkant tekniskt? Sök då till Handelsbanken i Stockholm!

Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-05-16
Ny Teknik Ny Teknik
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Centralt kontor Centralt kontor
Mathias Jonsson
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mathias Jonsson

0708 53 52 06

Vill du jobba strategiskt i en komplex och utmanade miljö som ligger i framkant tekniskt? Sök då till Handelsbanken i Stockholm!

Som IT-arkitekt hos Handelsbanken kommer du att få jobba med teknik som ligger i framkant inom javautveckling i bankens kundmötesplattform, vilket innefattar bl.a. internetbanken och företagstjänster. Detta är ett område som är avgörande för bankens fortsatta utveckling, där du kommer erbjudas ett stort ansvar och stora möjligheter att kunna påverka ditt område.

VI ERBJUDER DIG

VI ERBJUDER DIG

 • Du erbjuds ett utvecklande, varierande och kreativt arbete på ett område med mycket arbetsglädje och hög kompetens.
 • Du ges stora möjligheter till en bra personlig utveckling och du kommer tekniskt ligga i framkanten inom javautveckling.
 • Du kommer ha en nyckelroll för att hålla ihop design och arkitektur mellan våra utvecklingsteam/projekt.
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Här blir du en sammanhållande arkitekt som har en övergripande syn, en fingertoppskänsla för vad som är generellt / återanvändbart. Du kommer bli en utvecklings-nära arkitekt som kommer att hålla ihop projekt inom exempelvis system/domänplacering, tjänsteutformning, återanvändbarhet/gemensamma komponenter.

Här kommer du också att:

 • Ansvara och leda design och arkitektur för applikationsutvecklingen i vårt restbaserade tjänsteskikt för alla våra kundmöten och kontor.
 • Identifiera återanvändbara funktioner/komponenter, testbarhet, förvaltningsbarhet.
 • Samarbeta med applikationsinfrastruktur, säkerhet, koncernarkitektur och drift.
 • Beskriva och dokumentera överenskommen design och arkitektur.
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Handelsbankens utvecklingsavdelning ansvarar för utvecklingen av webbaserade kundmöten, alltifrån företagstjänster till internetbank, och har påbörjat ett väldigt spännande teknikskifte mellan klienter och affärssystem. Det finns grupper som utvecklar applikationerna på en Javaplattform för alla kanaler på banken. Här arbetar man i tvärfunktionella team och i projekt där varje team/projekt har sitt eget fokus.

Kontoret är beläget på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER OM DIG

MER OM DIG

För att lyckas i rollen som IT-arkitekt hos Handelsbanken ser vi gärna att du har ett stort teknik- och designintresse, samt att du har:

 • Flera års erfarenhet inom utveckling, design och arkitektur.
 • Goda kunskaper inom Java EE teknologier.
 • Erfarenhet av enhetstestning med Junit, Mockito eller liknande testramverk. Meriterande erfarenhet av integrations- och prestandatest.
 • Erfarenhet av verktyg såsom Eclipse/IntelliJ, GIT, TeamCity, SonarQube, Artifactory.

Eftersom Handelsbanken lägger stort fokus på varje individs vidareutveckling ser vi gärna att du har ett stort eget driv med ett genuint IT-intresse. Du är ansvarstagande, lösningsorienterad och kommunikativ. Du är teamorienterad och lockas av att jobba i ett tight team som delar med sig och ställer upp för varandra. Ditt verksamhetsintresse är stort, och du drivs av att vara med i framtagandet av nya lösningar samt förvalta dessa långsiktigt. I rollen kommer du att ha många kontakter inom hela koncernen vilket innebär att både svenska och engelska är ett krav.

Handelsbanken

Handelsbanken

Handelsbanken har verksamhet i 25 länder. Antalet anställda är närmare 11 700 personer varav 4 300 arbetar utanför Sverige. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken.

Handelsbankens IT-avdelning förser bankens kunder och medarbetare med effektiv IT. Avancerad IT och stabila datasystem är förutsättningar för att kunna erbjuda våra kunder moderna bank- och försäkringstjänster i världsklass. I vår specialistorganisation utvecklar och driftar vi vårt IT-stöd själva. Vi är cirka 1300 medarbetare och vi finns både i Sverige och utomlands. Vi stödjer bankens IT på alla Handelsbankskontor runt om i världen.

Handelsbanken
Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-05-16
Mathias Jonsson
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mathias Jonsson

0708 53 52 06

Räkna ut avståndet till jobbet

Torsgatan 12