TNG
Key Account Manager Makita Sverige i Stockholm

Key Account Manager Makita Sverige i Stockholm

Gillar du att bygga nätverk och skapa nya affärsmöjligheter? Expansiva Makita Sverige söker en Key Account Manager till Stockholm!

Arbetsgivare Makita Sverige
Placeringsort
Sista ansökningsdag 2021-01-27
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Cilla Lennér
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

Gillar du att bygga nätverk och skapa nya affärsmöjligheter? Expansiva Makita Sverige söker en Key Account Manager till Stockholm!

Är du affärsdriven och vill vara med på Makita Sveriges fortsatta tillväxtresa på den svenska marknaden? Har du tidigare erfarenhet från byggbranschen eller närliggande område och har en passion för kommersiella produkter - då är rollen som Key Account Manager på Makita Sverige rätt för dig! Vi söker dig som vill vara med och ta Makita till nästa nivå inom området Powertools, Outdoor, Cleaning & Accessories och tillhörande tjänster till kunder inom bygg- och industribranschen. Välkommen in med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Key Account Manager erbjuder vi dig en utmanade och spännande roll där du får jobba med att utveckla befintliga affärer och samtidigt identifiera nya affärsmöjligheter. Du kommer till ett företag i tillväxt och förändring så dina möjligheter att utveckla rollen är stora. Du har många kontaktytor, internt och externt, och kommer kunna utveckla ditt professionella nätverk. Med ett starkt varumärke i ryggen blir du en nyckelspelare för Makitas fortsatta tillväxtresa!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Key Account Manager kommer du huvudsakligen:

  • identifiera affärsmöjligheter och skapa lönsamma kundrelationer, framförallt med större nyckelkunder men även nya kunder. Du kommer aktivt arbeta med verksamhetsplanen och ansvara för dina kunders hela inköpsbehov.
  • samarbeta med dina KAM kollegor och framförallt med Head of Sales. Du kommer även ha dialog med VD samt nära samarbete med produktcheferna, supply chain, marknad, kundtjänst och övriga stödfunktioner i Sverige.
  • förhandla/informera om nya avtal och tillhörande förutsättningar, internt och externt. Registrering och uppföljning av kundprojekt, kundbesök, planering och genomförande.
  • förhandla priser, leveransvillkor och dylikt samt driva strategiska frågor runt avtal, produktsortiment och prissättning. 
  • analysera/bearbeta försäljningssiffror och statistik samt aktiviteter hos kund och skapa rapporter utifrån dessa.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som Key Account Manager förväntas du agera som ett föredöme för dina kollegor i hur kundrelationen ska se ut, du trivs med att vara operativ likväl som du har ett strategiskt och analytiskt förhållningssätt. Du är en av flera kundansvariga och kommer rapportera till Head of Sales.

I din roll som Key Account Manager utgår du ifrån våra nya och fina lokaler i Sollentuna. Resor med tjänstebil förekommer.
Detta är en rekrytering och tjänsten är på heltid med sex månader provanställning. Du har en fast lön med tillhörande bonus.
I din roll som Key Account Manager utgår du ifrån kontoret i Sollentuna.

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi tror att du som söker tjänsten:

  • har minst gymnasieutbildning samt några års erfarenhet som Key Account Manager inom byggbranschen eller närliggande område samt har erfarenhet av att jobba med tekniska kommersiella produkter.
  • har förmågan att arbeta strukturerat och proaktivt 
  • har ett affärsmässigt tänk och vana av att analysera och räkna på affären för att kunna leverera optimala lösningar för såväl kund som för Makita
  • har dokumenterad erfarenhet av att nå försäljningsresultat och kundnöjdhet/lösningar åt kund
  • är van användare av Excel och Powerpoint

I rollen som Key Account Manager hos Makita Sverige är det viktigt att du är initiativtagande, resultatdriven, nyfiken och gillar att utveckla och driva affären framåt. Du kommer träffa många nya människor och förmågan att skapa långsiktiga relationer samt förtroende hos kunderna är nyckeln till framgång både för dig och för Makita Sverige. Du besitter en stark integritet och proaktivitet men förmågan att nätverka och samarbeta inom organisationen är också av största vikt eftersom du i din roll samverkar med andra avdelningar för att leverera och skapa goda resultat. Internt kommer mycket av affärskommunikationen vara på engelska vilket gör att du måste kunna engelska flytande både i tal och skrift. Eftersom rollen kräver analys av siffror och statistik, samt en hel del presentationer är det även viktigt att du har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

Makita Sverige

Makita Sverige

Makita Corporation är ett av världens största verktygs-producerande företag som med 100 års erfarenhet utmärker sig för sin utmärkta prestanda och höga kvalité. Makita finns representerade på alla kontinenter med över 40 dotterbolag. Makita Sverige etablerades i september 2008 och är en filial till Makita Oy, Finland. Vårt huvudkontor med nybyggt showroom och nya, fräscha utbildningslokaler ligger i Sollentuna. Läs mer om Makita Sverige på www.makita.se.

Arbetsgivare Makita Sverige
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-27
Cilla Lennér
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

Räkna ut avståndet till jobbet

Bergkällavägen 36 A, Sollentuna