TNG
Kvalitetschef till Green Cargo

Kvalitetschef till Green Cargo

Har du ett intresse för godstransporters roll i ett fungerande samhälle och samtidigt vill bidra till ett hållbart Sverige?

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-03-25
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Löne&shyutveckling Löne­utveckling
Eva Sahlin
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Har du ett intresse för godstransporters roll i ett fungerande samhälle och samtidigt vill bidra till ett hållbart Sverige?

Ta chansen att vara med och utveckla kvalitetschefsrollen på ett företag som är viktigt på riktigt – för svenskt näringslivs konkurrenskraft och för att vi ska nå de svenska klimatmålen. När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi söker en erfaren kvalitetschef med stor förståelse för hållbarhetsfrågor som vill driva och utveckla Green Cargos strategiska kvalitetsarbete. I rollen som kvalitetschef ingår du i avdelningen Hållbarhet & Kommunikation som leds av en Hållbarhets- och kommunikationsdirektör och där det nu finns fyra specialister varav en roll är strategisk kvalitetsutvecklare. Avdelningen har bland annat det strategiska ansvaret för Green Cargos integrerade ledningssystem omfattande ISO 9001 samt ISO 14001. I tillägg finns även ett visst samordningsansvar för övriga delar av ledningssystemet även om sakområdesansvaret för till exempel arbetsmiljö respektive säkerhet organisatoriskt finns i andra avdelningar.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att vara ansvarig för att skapa förutsättningar för företaget att uppfylla kraven i ISO 9001 genom att utveckla och driva arbetet med interna revisioner, processrevisioner och egenrevisioner på Green Cargo.

Som en del i arbetet med ISO 9001 ingår det även att driva och utveckla Green Cargos processramverk samt Green Cargos Förbättringsmodell.

I rollen som kvalitetschef arbetar du i nära samarbete med alla avdelningar inom Green Cargo och är med och driver kvalitets- och verksamhetsutveckling i hela företaget. Du coachar och stöttar processägare och processledare i arbetet med att proaktivt identifiera och driva kvalitets- och effektivitetsförbättringar i sina egna respektive processer. 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten är placerad i Solna men du kommer att resa en del, främst inom Sverige.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att passa bra in i rollen söker vi dig med:

  • Akademisk examen motsvarande civilingenjör/civilekonom och arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete, gärna som kvalitetschef.
  • Goda kunskaper inom ISO 9001 och praktisk erfarenhet av tillämpning av standarden.
  • Diplomerad revisor (eller motsvarande) i ISO 9001 och/eller ISO 14001.
  • Gedigen kunskap om processorienterade ledningssystem och kvalitetsrevision däri inbegripen processmodellering i enlighet med IDEF-0.
  • Mycket goda kunskaper om etablerade metoder och verktyg inom kvalitetsarbete
  • Gedigen och praktisk erfarenhet av att leda och driva strategisk verksamhetsutveckling och förändringsarbete.
  • God kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som verbalt på både svenska och engelska.

 

Som person är du driven, trygg och självgående. Du har en förmåga att skapa förtroende, bygga relationer och arbeta såväl självständigt som i team. Vidare är du systematisk samt värdesätter struktur och ordning & reda. Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete effektivt och självständigt och i samråd med andra när så krävs. Vi ser också att du har en strategisk helhetssyn och verksamhetsinsikt - förmåga att ta hänsyn till de olika intressen som finns i de olika delarna av organisationen men också att överblicka helheten och se till verksamheten i stort.

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 2000 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-03-25
Eva Sahlin
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna