TNG
Kvalitetsingenjör till Tikkurila i Stockholm

Kvalitetsingenjör till Tikkurila i Stockholm

Har du erfarenhet inom kemi och miljö? Trivs du i administrativa roller med fokus på produktsäkerhet? Läs mer nedan!

Uppdragsgivare Tikkurila
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-01
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Therese Goldring
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Har du erfarenhet inom kemi och miljö? Trivs du i administrativa roller med fokus på produktsäkerhet? Läs mer nedan!

Tikkurila som är en ledande nordisk färgleverantör söker nu en medarbetare till sitt Product Safety-team med kunskaper inom kemi och kemikaliska produkter. Vill du jobba administrativt med produktsäkerhet i Hammarby Sjöstad? Vill du vara med och skapa hållbara färgstarka upplevelser med starka varumärken? Då är det här tjänsten för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du erbjuds möjligheten att jobba som Product Safety Specialist på ett ledande företag med stort produktsortiment, där ditt fokus ligger på produktsäkerhet och kemikaliekontroll. Du har en central roll med många kontaktytor i kombination med administration och rapportering på EU-nivå. 

Tikkurila är en ledande nordiska färgleverantör med starka varumärken så som Alcro och Beckers och ett stort produktsortiment som riktar sig till både industri- och konsumentmarknaden. Du blir en del av ett nordiskt team på 17 personer med kollegor i Skandinavien, Polen och Ryssland.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Product Safety Specialist kommer ditt fokus att ligga på kvalité och produktsäkerhet för konsumentsortimentet. Dina arbetsuppgifter är bland annat: 

  • Självständigt utarbeta säkerhetsdatablad, byggvarudeklarationer och exponeringsscenarier för de skandinaviska länderna
  • Administrera publicering på hemsidor och granskning av extern dokumentation, ex etiketter 
  • Hålla dig uppdaterad kring förordningar och lagstiftningen för miljö- och kemikalier på EU-nivå och säkerställa att det implementeras korrekt
  • Rapportering till databaser (t.ex. BASTA, Byggvarubedömningen, Ecoonline)
  • Rapportering till Giftinformationscentralen i Sverige resp EU
  • Granskning av recept med ingående råvaror samt rapportering till produktregister i Sverige, Norge och Danmark. 
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Rollen är ett vikariat som planeras starta omgående och pågå till och med hösten 2020. Du jobbar i ett team på 17 personer, där du sitter tillsammans med 2 kollegor på kontoret i Hammarby Sjöstad och har resterande kollegor i Norden, Baltikum och Ryssland.

Som Product Safety Specialist har du ett administrativt fokus som kombineras med många kontaktytor, både internt och externt. Rollen kräver mycket detaljfokus och att hålla sig uppdaterad i rådande regelverk och förordningar.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För den här tjänsten ser vi att du har relevant utbildning inom kemi, exempelvis civilingenjör med kemi- eller teknikinriktning, eller har några års erfarenhet av arbete med kemikalier och kemikaliekontroll. Du kommer att ansvara för rapportering och registrering i ett flertal olika system och portaler, det är därför viktigt att du är systemkunnig och gillar att jobba i parallella system. Du bör också ha arbetat med säkerhetsdatablad tidigare, då en uppgift i den här rollen är att ta fram dessa. Har du även erfarenhet av byggvarubedömningar och myndighetsrapportering är det meriterande. 

Som person bör du trivas i administrativa roller med mycket detaljfokus och noggrannhet. Dina dagar kommer att vara varierande och det är en fördel om du gillar att hålla dig uppdaterad i EU-förordningar och lagkrav, då det kommer vara ett kontinuerligt inslag i dina arbetsuppgifter. Arbetsmässigt har du kontakt med kollegor och andra intressenter i Sverige och Europa så det är ett krav att du talar och skriver svenska och engelska på professionell nivå. Kan du fler nordiska språk, exempelvis finska är detta meriterande men inget krav. 

Är du på jakt efter en rolig och varierande roll med fokus på kvalité och miljö? Kan du starta omgående och vill jobba söder om stan? Då är det här jobbet för dig! Välkommen in med din ansökan. 

Tikkurila

Tikkurila

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör, känd för sina starka varumärken, höga kvalitet och professionella tjänster, vilket möjliggör den bästa tänkbara användarupplevelsen på marknaden. Läs gärna mer om vår internationella koncern här (Eng).

I Sverige har Tikkurila Sverige AB drygt 300 medarbetare som aktivt arbetar med att inspirera och skapa färgstarka upplevelser som lyfter människors vardag. Det lyckas vi bra med – mycket tack vare våra omtyckta och marknadsledande varumärken Alcro, Beckers och Tikkurila (industri).

Varaktigt skydd och hållbar skönhet - sedan 1862.

Uppdragsgivare Tikkurila
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-01
Therese Goldring
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Textilgatan 31, Stockholm