TNG
Lösningsarkitekt inom stordator till Handelsbanken

Lösningsarkitekt inom stordator till Handelsbanken

Trivs du i en komplex miljö där du är i centrum och kan påverka? Här får du jobba med Handelsbankens mest affärskritiska system!

Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-04
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Centralt kontor Centralt kontor
Mathias Jonsson
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mathias Jonsson

0708 53 52 06

Trivs du i en komplex miljö där du är i centrum och kan påverka? Här får du jobba med Handelsbankens mest affärskritiska system!

Handelsbanken har nu två lediga tjänster inom stordator. Här kommer du antingen att få vara med och utveckla ett nytt ramverk för bankens centrala utveckling inom Cobol, alternativt vara med och utveckla tre helt avgörande system för banken inom kundregister, kundengagemang och villkor.

Välkommen med din ansökan till Handelsbanken i Stockholm!

VI ERBJUDER DIG

VI ERBJUDER DIG

Hos Handelsbanken erbjuds du att vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet, där du tillsammans med andra arkitekter och utvecklare kommer jobba mot gemensamma mål. Du kommer få en hög tilltro i din yrkesroll och få en stor frihet att kunna påverka beslut och processer.

Som lösningsarkitekt inom stordator hos Handelsbanken kommer du få möjlighet att arbeta med delar som är helt avgörande för banken och som påverkar organisationens samtliga delar. Du kommer verka i en komplex och affärskritisk miljö som håller en hög nivå, där du dagligen kommer utmanas tekniskt och utvecklas i rollen som arkitekt.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Beroende på tjänst kommer du antingen att vara en del av området som hanterar infrastrukturen. Här kommer du vara med och utveckla plattformen som utgör grunden för bankens vidareutveckling inom Cobol. Alternativt kommer du vara med och utveckla tre avgörande system inom kundregister, kundengagemang och villkor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer generellt för båda tjänsterna att vara:

  • Ansvar för målbild och helhet inom systemarkitekturen ex. framtagande av systemkartor
  • Anta det arkitektoniska perspektivet i förhållande till nyutveckling och förvaltning, inkl. prestanda, enkelhet, flexibilitet, skalbarhet, återanvändbarhet och kvalitet.
  • Kontaktytan mellan central arkitektur och berörda system för att stötta utvecklingsarbetet
  • Säkerställer att framtagna lösningar ligger i linje med vår målarkitektur och systemstrategi
  • Design och/av lösningar/tjänster med långsiktighet och effektivitet i åtanke och relaterat till bankens IT-regelverk/ koncernarkitektur
  • Stöd och bollplank till utvecklarna
  • Ansvar gällande dokumentation för projekt och utredningar samt initiera arkitekturfrågor
  • Sammanställa dokumentation för projekt och utredningar samt initiera granskning i arkitekturråd
  • Med fördel delaktig i formulerandet av verksamhetskrav
  • Arbete kommer att ske både i linje och i projekt
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer att jobba ut mot många kontaktytor inom banken, vilket kommer ge dig god kännedom inom många områden samt en stor möjlighet till vidareutveckling inom organisationen. Beroende på roll kommer du ingå i ett team som är mellan 10 till 15 personer, vilket innefattar utvecklare, systemansvariga och testare. Du kommer ha nära samarbete med andra Lösningsarkitekter samt Enterprise-arkitekter.

Du kommer vara lokaliserad på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER OM DIG

MER OM DIG

För att trivas i rollen som lösningsarkitekt hos Handelsbanken kommer du behöva stimuleras av utmaningar och att verka i en komplex och affärskritisk miljö. Det ställer höga krav på god kommunikation, där du många gånger kommer vara länken mellan tekniken och affären. Vi ser gärna att du är strukturerad, har en god analytisk förmåga, ett holistiskt synsätt, samt trivs att samarbeta och arbeta tillsammans i projekt eller i team.

Samtidigt som du har en stöttande roll för ditt team och område, kommer du också behöva agera kravställare och ansvara för att projekt och system kommer framåt och utvecklas. Det är en fördel om du har erfarenhet av systemutveckling i stordatormiljö (Cobol z/OS,DB2, JCL, SQL) eller motsvarade miljö. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet från en roll som någon form av arkitekt i en större organisation. I rollen kommer du att ha många kontakter inom hela koncernen vilket innebär att både svenska och engelska är ett krav.

Handelsbanken

Handelsbanken

Handelsbanken är Nordens mest internationella bank. Att vi har över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder i världen gör oss också mer tillgängliga än någon annan bank i Norden.

Den absoluta nyckeln till vår utveckling och lyckade resultat är våra medarbetare. Hos oss tar du egna initiativ, eget ansvar och fattar egna beslut. Du är med och påverkar både verksamheten och din utveckling. Utvecklas du, utvecklas banken. Handelsbanken är en trygg arbetsgivare med goda villkor för sina anställda och en sund syn på work life-balance.

Handelsbanken
Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-04
Mathias Jonsson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mathias Jonsson

0708 53 52 06

Räkna ut avståndet till jobbet

Torsgatan 12