TNG
Säkerhetschef till Arriva Sverige AB

Säkerhetschef till Arriva Sverige AB

Nu söker Arriva Sverige en Säkerhetschef till Lokaltrafiken i Stockholm.

Arbetsgivare Arriva Sverige AB
Placeringsort
Sista ansökningsdag 2019-02-28
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Friskvård Friskvård
Eva Sahlin
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Nu söker Arriva Sverige en Säkerhetschef till Lokaltrafiken i Stockholm.

Som Säkerhetschef på Arriva får du stora möjligheter att påverka verksamheten när det gäller trafiksäkerhet. Vi har korta beslutsvägar och dina förslag till utveckling och förbättring kommer att väga tungt.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Arriva är ett värderingsstyrt företag med stora ambitioner att växa de kommande åren. Du kommer till ett bolag som satsar på sin personal samtidigt som de just nu investerar mycket resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att öka kvaliteten för resenärerna. Arriva har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Lärande, utbildning och informationsutbyten/besök med företagsgruppens systerbolag ute i Europa kommer att vara inslag för att lära av best practice. Du kommer till ett internationellt bolag där möjlighet att arbeta med andra roller nationellt, liksom att arbeta i andra länder i Europa, också är en möjlighet på sikt.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Trafiksäkerhet för våra resenärer, medarbetare och intressenter är ett av våra viktigaste arbetsområde och ställer stora krav på alla som arbetar med detta. Som Säkerhetschef för lokaltrafiken i Stockholm så är ditt huvudsakliga ansvarsområde att utveckla och förvalta trafiksäkerhetsarbetet vid lokalbanorna (Tvärbanan, Saltsjöbanan och Roslagsbanan) samt inom vår bussverksamhet i Stockholm.

  • Driva och delta i våra ständiga förbättringar och förändringar av vårt säkerhetsarbete
  • Delta i olika projekt där du är en viktig spelare i vårt anbudsarbete för framtida tillväxt
  • Du ingår även i ledningsarbetet för lokalbanorna samt våra bussverksamheter
  • Ansvara för och koordinera beredskapsfunktion 24/7. Denna beredskap delas idag mellan 6 personer
  • Arbeta med utredningar, lokalt och nationellt vid behov rörande tåg. Gällande bussverksamheten har trafikledning och arbetsledning ett större ansvar vid utredningar av lindrigare tillbud. Vid allvarligare olyckor kommer Säkerhetschefen bli inblandad
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Säkerhetschefen rapporterar till Säkerhetsdirektören och samarbetar internt med ledningsgruppen för lokalbanorna (Tvärbanan, Saltsjöbanan och Roslagsbanan) samt arbetsledning och trafikledning för bussverksamheten i Stockholm tillsammans med Trygghetschefen som idag sitter i Bussverksamhetens ledningsgrupp. Externa kontakter är trafikförvaltningen, polis, räddningstjänst osv. Vid utredningsuppdrag kan samarbete ske med ett nationellt perspektiv.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom säkerhetsområdet och har ett stort engagemang för trafiksäkerhet. Har du arbetat inom järnvägssäkerhet samt utredningsarbete så är detta meriterande men inget absolut krav. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara analytisk samtidigt som du har en bra förmåga att coacha chefer och medarbetare. I utvecklings- och förvaltningsarbetet av vår säkerhetsstyrning ingår även en hel del dokumentation och dokumentering så en viktig egenskap är en bra förmåga att uttrycka sig i skrift. Då vi ingår i en internationell koncern har du en god engelska förutom flytande svenska.

Arriva Sverige AB

Arriva Sverige AB

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik – Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.

Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arriva Sverige AB
Arbetsgivare Arriva Sverige AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-02-28
Eva Sahlin
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Johannesfredsvägen 7, Bromma