TNG
Senior Risk Underwriter till Coface i Stockholm

Senior Risk Underwriter till Coface i Stockholm

Jobbar du med riskbedömning av företag och vill ha nya utmaningar? Coface söker nu en Risk Underwriter till sitt nordiska team.

Uppdragsgivare Coface, Filial Sverige
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-07-05
Centralt kontor Centralt kontor
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Helena Björk
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Jobbar du med riskbedömning av företag och vill ha nya utmaningar? Coface söker nu en Risk Underwriter till sitt nordiska team.

Hos Coface får du i en dynamisk miljö vara en del av en grupp specialister som jobbar med kreditförsäkringar. Du kommer att ha ansvar för riskbedömningen av Coface’s försäkringstagares affärer och försäkringstagarnas risk på sina kunder. Med din erfarenhet från branschen eller närliggande branscher kommer du kunna bidra med din kompetens och förstärka teamet.

I rollen får du bidra med din förmåga att analysera, men också se helheten i kundrelationen och bidra med din goda förståelse för vilka risker företagen har i sina kundaffärer. Välkommen med din ansökan för att bli Coface´s nya Senior Risk Underwriter i det nordiska teamet med kollegor i Sverige, Danmark och Norge!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi kan erbjuda dig en tjänst i ett globalt företag som är i stark tillväxt på den nordiska marknaden och som har höga ambitioner för verksamheten. Här tas varje medarbetares kunskap och förmåga tillvara och ges stora möjligheter att utvecklas. Här råder frihet under ansvar med flexibel arbetsplats och mycket omväxlande arbetsuppgifter.

Tjänsten som Senior Risk Underwriter går ut på att förstå, värdera och förebygga risker hos Coface kunder och de företag som kunden levererar tjänster och produkter till. På så sätt är du en värdefull del i kreditförsäkringsaffären på Coface!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Utvärdera risker i specifika kundaffärer och vid årsförlängningar genom att analysera både finansiell information och kundernas verksamhet.
  • Ta beslut och balansera rätt nivå på risklimiter för försäkringstagare och deras kundaffärer.
  • Analysera risk ur ett portföljperspektiv genom övervakning och analys.
  • Ha en regelbunden kontakt med större kunder genom att delta i möten med kunder och försäkringsmäklare.

För att lyckas krävs ett tätt samarbete med fler närliggande team såsom Information & Ratings, Account Management och Sales. Du kommer också att vara aktivt i kundarbetet på egen hand och tillsammans med övriga i kundteamet med syfte att tydliggöra risken samtidigt som du bygger förtroende och relationer med kunden.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Kontoret ligger centralt i Stockholm på Kungsgatan i öppna och fina lokaler och där finns ett 15-tal kollegor inom Underwriting, Information & Ratings, Account Management och Sales. Rollen präglas av såväl självständigt analysarbete som samarbete med kollegor och med kunder.

Du kommer vara en del av att mindre team av Underwriters som sitter placerade på olika kontor i Stockholm, Vejle, Köpenhamn och Oslo. Du kommer rapportera till chefen för Risk Underwriting som har sin bas i Danmark.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Du har en akademisk examen som Civilekonom eller Ingenjör. Annan akademisk utbildning kombinerat med erfarenhet inom till exempel finansiering eller försäkring är också intressant. Vi ser gärna sökande med flera års erfarenhet av riskbedömning med en hög energinivå och vilja att fortsätta utvecklas. Det är också en fördel om du har erfarenhet av kreditförsäkring antingen genom en riskhanteringsfunktion eller alternativt en mer kundorienterad funktion. Din potential och personliga egenskaper väger tungt.

Arbetet som Underwriter kräver en god analytisk förmåga där du både ska se detaljer och ha ett helhetsperspektiv då du har ett ansvar för att bedöma risker. Du arbetar självständigt med analys så det krävs att du har en god ekonomisk förståelse. Du kommer också ha mycket kontakter med försäkringstagare och deras kunder varför det är viktigt med en social förmåga att skapa goda relationer och att du är trygg i mötet med kunden. Viljan att göra affärer och att du har ett driv att jobba mot satta mål är något som kommer hjälpa dig att vara framgångsrik i rollen som Senior Risk Underwriter.

Coface, Filial Sverige

Coface, Filial Sverige

På Coface, är vår huvuduppgift att kreditförsäkra företag - från små och medelstora till multinationella företag mot obetalda fakturor, vilket kan påverka deras verksamhet. På detta sätt har vi utformat en rad lösningar inom kreditförsäkringar vilka täcker fyra viktiga områden: försäkra försäljningen, finansiera utvecklingen samt täcka risker från fall till fall och utvärdera marknader. Coface har under närmare 70 år varit världsledande inom kreditförsäkringar och har stöttat företag över hela världen med att utveckla en stark och hållbar tillväxt.

Koncernens 4300 anställda i 66 länder försäkrar dagligen försäljningen för våra kundföretag i mer än 200 länder. I nära samarbete erbjuder vi råd i alla skeden och hjälper till med att förutse och bedöma risker för att ta rätt beslut.

Uppdragsgivare Coface, Filial Sverige
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-07-05
Helena Björk
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Kungsgatan 30