TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Sourcing analyst till BCP, Mekonomen Company

Utvecklande roll som Sourcing Analyst inom kategorin Service Parts på Bileko Car Parts AB (BCP), en del av Mekonomen Company.

Är du i början av din karriär och känner att analys, räkna på case och projektledning är rätt nästa steg för dig? Har du tidigare erfarenhet av att hantera och analysera data?
Då ska du söka till rollen som Inköp & Sortimentsutvecklare, som rollen kallas internt på BCP. Här kommer du få du de bästa möjligheterna att använda både din analytiska och sociala kompetens. Häng med på BPC:s och Mekonomen Companys resa till att bli norra Europas ledande och mest kostnadseffektiva helhetslösning för bilägaren!
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Du kommer vara en central spelare för ett av de viktigaste produktsortimenten - Service Parts, där du jobbar med utveckling och förbättring av kategorin genom att ta fram beslutsmaterial och underlag under hela processen, från produktidé till upphandlad leverantör och fungerande logistikflöden. Du kommer att kunna bredda ditt professionella nätverk liksom utveckla dina kunskaper i en fartfylld och prestigelös organisation med stor teknisk och kommersiell kompetens.
Bileko Car Parts AB (BCP) är ett supportbolag inom Mekonomen Company som ansvarar för sortiment, inköp och logistik. Primärt stödjer BCP säljbolagen Mekonomen och MECA, men även andra delar inom koncernen.

6 v semester
6 v semester
Centralt kontor
Centralt kontor
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Ny teknik
Ny teknik

Dina arbetsuppgifter


Som Inköp- och Sortimentsutvecklare kommer du att driva kategoriarbetet framåt. Din roll är bred med ett fokus på analysarbete men kommer också innehålla projektarbete med målet att t.ex. förbättra processer, kvalitet eller kundupplevelse.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

Värt att veta

I rollen har du ett nära samarbete med andra interna avdelningar, fyra säljbolag samt Mekonomen Group Purchase för att hitta synergier och utveckla kategorin. Du bidrar aktivt eller leder större förändringsprojekt som grundas på dina analyser för att möta försäljnings- och lönsamhetsmål.

Tjänsten är på heltid med start omgående, enligt ök. Du kommer vara placerad på Mekonomen Companys huvudkontor vid Torsplan i nya Hagastaden i Stockholm. Du rapporterar till Purchasing & Category Manager och i teamet jobbar även produktchefer som du har ett nära samarbete med.

Våra förväntningar

För den här rollen ser vi att du har en akademisk utbildning, gärna som civilingenjör eller ekonom, och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från arbete eller Internship. Du bör ha god vana av arbete i affärssystem och MS Excel.

Som person är det viktigt att du har en stark analytisk förmåga. Dina analyser kommer att ligga till grund för många beslut och nyckeltal, så det är viktigt att du trivs med att analysera data, skapa prognoser och analysera försäljning som dagliga arbetsuppgifter. Du bör också vara relationsbyggande och en god kommunikatör i tal och skrift på svenska och engelska, då du har många kontaktytor både externt och internt.

Alla lediga jobb