TNG
Strategisk Inköpare Fordon till Green Cargo

Strategisk Inköpare Fordon till Green Cargo

Till Green Cargo i Solna söker vi en strategisk inköpare inom fordon. Är du nyfiken på ett nytt jobb? Sök här!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-06-14
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
6 v semester 6 v semester
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Till Green Cargo i Solna söker vi en strategisk inköpare inom fordon. Är du nyfiken på ett nytt jobb? Sök här!

Har du erfarenhet av inköp inom teknik och vill du vara med och påverka för en lång tid framöver? Vi rekryterar en strategisk inköpare inom kategorin fordon till Green Cargo. Läs vidare och sök jobbet!

Green Cargo står inför tio spännande år, med många stora investeringar och satsningar, där du som strategisk inköpare kommer spela en nyckelroll. Visionen – järnvägslogistik i världsklass – är ledorden för det förändringsarbete som just nu görs i inköpsorganisationen, där en modern Sourcing/Supply Management-kultur byggs upp. Sök jobbet här!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargos flotta av eldrivna lok kommer att förnyas under de närmaste tio åren, vilket innebär enorma investeringar och fantastiska möjligheter för en inköpare att sätta prägel och bidra för lång tid framåt. Här spelar du i rollen som strategisk inköpare fordon en central och viktig roll både i arbetet att utveckla inköpsorganisationen och att strategiskt och taktiskt jobba med investeringarna i nya lok.

Förutom en central roll med stor möjlighet att påverka, kommer du till ett team som alla har ett brinnande intresse för teknik och som ser fram emot att bolla idéer och utmaningar med dig. Du och en kollega kommer specifikt att jobba tätt ihop med kategorin fordon. Här erbjuds du också mycket flexibilitet och frihet under ansvar.

Vi har ett positivt arbetsklimat, uppmuntrar varandra och drivs av att nå mål tillsammans för ett högre syfte – att göra en insats för hållbar och grön logistik!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som strategisk inköpare fordon kommer du att ansvara för inköpskategorierna inom fordon det vill säga lok, vagn och verkstad:

  • i tvärfunktionellt samarbete utveckla inköpsstrategier enligt 5i-metodiken
  • ha ett delat taktiskt ansvar med en kollega för respektive kategori inom Fordon
  • driva inköpsprojekt av lok och vagn samt underhåll inklusive komponenter och reservdelar
  • bidra till att säkerställa kundeffektiva lösningar genom nära samverkan med leverantörer
  • ansvara för hela inköpskedjan för inköpsstrategierna inom sitt ansvarsområde
  • utveckla och strukturera leverantörsbasen genom SRM - Supplier Relationship Management
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer vara en del i ett trevligt team som består av nya kollegor såväl som erfarna Green Cargo-medarbetare. Parallellt med en erfaren kollega kommer du att driva kategoriområde fordon. Som medarbetare i inköpsorganisationen kan du också komma att vara delaktig i upphandlingar och förhandlingar inom andra inköpskategorier på Green Cargo.

Du rapporterar till Andreas som är Inköpschef på Green Cargo sedan årsskiftet och som har lång och bred erfarenhet av inköpsarbete. Andreas är en närvarande och aktiv chef som både kommer att leda arbetet i gruppen och den förändring som inköpsorganisationen kommer att genomgå. Andreas kommer även vara engagerad i egna inköpsprojekt.

Green Cargo sitter i lokaler centralt i Solna med närhet till kollektivtrafik. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt och önskat tillträde är under september.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Till rollen som Strategisk inköpare fordon söker vi dig som:

  • har flera års erfarenhet av inköp i en teknisk miljö, som exempelvis tåg, flyg eller fartyg
  • har god teknisk kunskap (ett plus om du kan läsa konstruktionsritningar!)
  • har en högskoleexamen inom teknik, inköp, logistik eller annat relevant område
  • har flytande språkkunskaper både i svenska och engelska, eftersom vi kommunicerar en hel del på bägge språken

Har du jobbat med kategoristyrning och 5i-metodiken ser vi det som meriterande. Att prata tyska är också meriterande eftersom vi inom inköpskategori fordon har flertalet tyska leverantörer.


Som person ser vi att du är systematisk i ditt arbetssätt och trivs med en strukturerad arbetsmetodik. Du kommer att få arbeta självständigt och får saker att hända och trivs med att ta ansvar för resultatet. Du är öppen i ditt sätt att vara och gillar att vara med och påverka och driva förändringar när det gäller arbetssätt och metodik. Du har en god kommunikativ förmåga och inspirerar andra till att planera och förverkliga idéer.

 

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo är Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och är en viktig del av det skandinaviska näringslivet. Vi kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 300 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2018).

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-06-14
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna