TNG
Strategisk inköpare IT till Green Cargo

Strategisk inköpare IT till Green Cargo

Inköp, upphandling och strategiskt arbete inom IT, är det din profil? Vi rekryterar en Strategisk Inköpare IT till Green Cargo!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-01
6 v semester 6 v semester
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Helena Björk
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Inköp, upphandling och strategiskt arbete inom IT, är det din profil? Vi rekryterar en Strategisk Inköpare IT till Green Cargo!

Med hållbarhet och miljö i fokus är Green Cargo ett företag som är helt rätt i tiden! Green Cargo är mitt uppe i en spännande förändringsresa inom inköp där du som IT-Inköpare kommer vara en central spelare. Här välkomnas du till ett team av kompetenta och engagerade kollegor med siktet inställt på att leverera järnvägslogistik i världsklass. Låter detta som en spännande utmaning för dig?

Green Cargo erbjuder hållbar logistik vilket innebär transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara. Alltid i kombination med den omfattande kompetens inom området som byggts upp under åren. Green Cargo erbjuder både hjärta och hjärna till sina kunder och kollegor. Vill du bli en del av Green Cargo?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Strategisk Inköpare IT på Green Cargo kommer du dagligen jobba med idéer och lösningar som har direkt påverkan på det strategiska arbetet inom IT. Inköp är ett viktigt område, som möjliggör ett fortsätta attraktivt erbjudande av järnvägslogistik i världsklass. Du är nyckelspelare med många kontaktytor internt och externt, som bygger vidare på ett framgångsrikt arbete inom inköp och logistik.

Green Cargo är Sveriges i särklass mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och ligger i framkant med dagens lösningsorienterade kunderbjudande.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Strategisk Inköpare IT kommer du både ha ett strategiskt och ett taktiskt ansvar för inköp inom IT. I din roll ingår att:

 • driva tvärfunktionellt strategiarbete per kategori inom IT och indirekt inköp
 • upphandling och förhandling av tjänster och produkter inom IT (både mjuk- och hårdvara)
 • ansvara för andra indirekta inköp såsom skydds- och kontorsmaterial, möbler, konsulter
 • skapa och underhålla leverantörskontakter
 • jobba med kategoristyrning och SRM – Supplier Relationship Management
 • agera kategoriledare för inköpskategori IT och därmed utveckla samt implementera inköpsstrategier i enlighet med 5i-metodiken
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Inköpsavdelningen på Green Cargo växer och rollen som IT-Inköpare är etablerad sedan ett par år tillbaka. Du kommer ingå i inköpsteamet som består av såväl nya kollegor som erfarna Green Cargo-medarbetare och du samarbetar tätt med IT-avdelningen, Inköpschefen och leverantörer. Andreas, som är Inköpschef på Green Cargo, är din närmsta chef och han kommer både leda arbetet i gruppen och den förändring som organisationen genomgår.

Tjänsten är placerad på Green Cargo:s huvudkontor i Solna med närhet till kollektivtrafik. Tjänsten förväntas starta enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi ser att du som söker rollen som IT Inköpare har:

 • god arbetslivserfarenhet av kvalificerat IT-inköp, både mjuk- och hårdvara
 • högskoleutbildning inom teknik, informatik, ekonomi eller annan relevant akademisk utbildning
 • vana att arbeta självständigt med upphandlingar och förhandling inom IT
 • erfarenhet av att arbeta med förändringsledning och strategiskt arbete
 • god kunskap inom Microsoft Office

Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av kategoristyrning och 5i-metodiken.

Som person tror vi att du är duktig på att samarbeta med andra, är lösningsorienterad och har gott tålamod. Då du har många interna och externa kontaktytor ser vi även att du har en god kommunikativ förmåga och flytande språkkunskaper både i svenska och engelska. Vidare har du lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med kollegor och leverantörer. Du trivs med att driva dina processer självständigt, är proaktiv och du vill framförallt vara med och driva Green Cargo:s förändringsresa inom IT-Inköp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 2000 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Vi ser att olikheter bland våra medarbetare stärker vår konkurrenskraft och bidrar till vår affär och vår utveckling. Vi vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-01
Helena Björk
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna