TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Strategisk Trafikplanerare till Green Cargo

Vi söker dig som vill jobba med planering och optimering av tågtrafik! Ett komplext, spännande och utmanande område - sök idag!

Vill du hoppa på tåget och jobba i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en nyckelroll och bidra till Green Cargos fortsatta utvecklingsresa?

Det blåser positiva förändringsvindar på alla nivåer i företaget och du är en efterlängtad förstärkning till den kompetenta organisationen. Du kommer att jobba med optimering av tidtabeller för Green Cargos 400 tåg som är ute på rälsen varje dag med godstransporter på uppdrag av våra kunder. Green Cargo trafikerar cirka 270 platser i Sverige och Norge vilket bidrar till komplexiteten och utmaningarna du kommer att ställas inför i rollen som Trafikplanerare.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo erbjuder dig ett spännande arbete i en utvecklande organisation med närvarande och engagerade chefer. Du kommer jobba både strategiskt och operativt med att optimera tågen och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Syftet är att förbättra kunderbjudandet i form av bättre transportlösningar mer snabba ledtider till konkurrenskraftiga priser. I rollen kommer du ha stor frihet att lägga upp ditt arbete efter eget huvud och samtidigt finns det tydliga mål. Resultatet av ditt arbete är mätbart i olika befintliga nyckeltal och därmed lätt att följa upp och effekten är direkt påvisbar i Green Cargos produktionsplan.

Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Friskvård
Friskvård

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Det övergripande målet är att optimera tågtidtabellen för att reducera resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till våra kunder, vilket bidrar till ökad lönsamhet. Precisionen i tågplaneringen är väsentlig eftersom det finns mycket att vinna i planeringen av tidtabeller. För att nå målen kommer du arbeta med följande:

• Optimera tidtabeller och därmed skapa bättre kundlösningar samt mer kostnadseffektiv produktion
• Mäta, analysera och följa upp nyckeltal avseende infrastrukturanvändningen
• Samarbeta med interna enheter som Resursplanering, Trafikplanering och Marknad
• Ha en tät dialog med Trafikverket kring trafikplaneringen och tågplanen
• Arbeta i de olika processerna som Green Cargo har identifierat när det gäller den årliga tågplanen och den successiva optimeringen

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att jobba tätt i team med en analytiker. Du har också ett nära samarbete med hela teamet på ca 20 personer och som består av kapillärplanerare, nätverksplanerare, infraplanerare och taktiska transportledare. Man samarbetar även i tät dialog med lok- och personalplanering för att skapa effektiva lösningar. På Green Cargo är det högt i tak och medarbetarna är engagerade. Placeringsort är Hallsberg eller Solna.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande jobb såsom trafikplanerare, tidtabellsplanerare eller logistiker, men du kan också ha erfarenhet av produktionsoptimering i komplexa miljöer. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning logistik, ekonomi eller transport eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Jobbet ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Eftersom du kommer att jobba mycket självständigt ser vi att du har förmågan att agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för att resultat uppnås. I rollen har du många både interna och externa kontaktytor varför förmågan att effektivt kunna kommunicera är viktig. Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt förstå och kunna sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av din arbetstid åt problemlösning på olika nivåer.

Alla lediga jobb