TNG
Strategisk Trafikplanerare till Green Cargo

Strategisk Trafikplanerare till Green Cargo

Vill du vara med på Green Cargos resa och jobba för utvecklingen av hållbara och lönsamma godstransporter via järnväg? Sök idag!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-17
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Vill du vara med på Green Cargos resa och jobba för utvecklingen av hållbara och lönsamma godstransporter via järnväg? Sök idag!

Här är jobbet där du ställs inför spännande utmaningar när du optimerar tidtabellerna för de 400 godståg som trafikerar cirka 270 platser i Skandinavien! Vi kan erbjuda dig en trevlig och spännande arbetsplats med ett utvecklande arbete i ett mycket komplext sammanhang!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo erbjuder dig ett utvecklande arbete i en kompetenstung organisation. Green Cargo strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med engagerade chefer, stort engagemang i hälsofrågor och med en uttalad hållbarhetsprofil. I den här nyckelpositionen jobbar du både strategiskt och operativt med att optimera tidtabeller för tåg och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Du kommer med hjälp av analys att utveckla och förfina planeringen och optimeringen av tågplanen för innevarande och kommande år. Genom detta arbete kommer du kunna bidra till Green Cargos vision - järnvägslogistik i världsklass!

När du väljer Green Cargo väljer du en grön arbetsgivare. Här blir du betydelsefull och varje dag du går till arbetet gör du en insats – för svenskt näringsliv, för miljön och för framtidens transporter!

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Det övergripande målet är att optimera tågtidtabellen för att reducera resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till våra kunder, vilket bidrar till ökad lönsamhet. Precisionen i tågplaneringen är väsentlig eftersom det finns mycket att vinna i planeringen av tidtabeller. Resultatet av ditt arbete är mätbart i olika nyckeltal vilket gör det lätt att följa upp och med tydlig effekt i produktionsplanen. För att nå målen kommer du att arbeta med följande:

• Optimera tågtrafiken bland annat genom att analysera tidtabeller och möten/trafikflöden och därmed skapa bättre kundlösningar samt mer kostnadseffektiv produktion
• Mäta, analysera och följa upp nyckeltal avseende infrastrukturanvändningen
• Samarbeta med interna enheter som Resursplanering, Trafikplanering och Marknad
• Ha en tät dialog med Trafikverket kring trafikplaneringen och tågplanen
• Arbeta i de olika processerna som Green Cargo har identifierat när det gäller den årliga tågplanen och den månatliga successiva planeringen

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att jobba tätt i team med en analytiker. Du har också ett nära samarbete med hela teamet på ca 20 personer och som består av kapillärplanerare, nätverksplanerare, infraplanerare och taktiska transportledare. Man samarbetar även i tät dialog med lok- och personalplanering för att skapa effektiva lösningar. På Green Cargo är det högt i tak och medarbetarna är engagerade.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande jobb såsom trafikplanerare eller tidtabellsplanerare inom spårbunden trafik. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning logistik, ekonomi eller transport eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Jobbet ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Eftersom du kommer att jobba mycket självständigt ser vi att du har förmågan att agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för att resultat uppnås. I rollen har du många både interna och externa kontaktytor varför förmågan att kunna kommunicera effektivt är viktig. Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt förstå och kunna sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av din arbetstid åt problemlösning på olika nivåer.

Green Cargo är mycket måna om att finna rätt person i denna tillsättning. Huvudkontoret är placerat i Solna men för rätt kandidat kan det även vara möjligt att utgå från deras kontor i Hallsberg, Malmö eller Göteborg (där det också finns kollegor inom teamet), i de fall det underlättar för dig som kandidat!

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 1900 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-17
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna