TNG
Tech-karriär på SEB: Data Scientist AIOps

Tech-karriär på SEB: Data Scientist AIOps

Vill du arbeta med AI och ML för att förutse och analysera risker och IT-incidenter hos SEB? AIOps-teamet söker en Data Scientist.

Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Ny Teknik Ny Teknik
Friskvård Friskvård
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Mikaela Ströberg
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Vill du arbeta med AI och ML för att förutse och analysera risker och IT-incidenter hos SEB? AIOps-teamet söker en Data Scientist.

Att arbeta som Data Scientist och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll inom AIOps är du en del av ett nytt område hos SEB med stora möjligheter att påverka. Du kommer arbeta med att skapa och förbättra processer för hur artificiell intelligens och maskininlärning används för att proaktivt analysera stora mängder data mot hela IT-utvecklingsområdet på SEB.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:

  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT och Tech, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • En heltidsanställning med marknadsmässig lön och tillgång till SEB:s anställningsförmåner.
DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

I rollen som Data Scientist arbetar du med att sätta upp tillvägagångssätt för att fortsätta utveckla kvaliteten och proaktiviteten i riskhantering och övervakning av data och system. Med artificiell intelligens och maskininlärning som verktyg för detta driver du SEB mot en mer datastyrd verksamhet. I och med att området fortfarande är nytt kommer du på eget initiativ utforska nya tekniker och arbetssätt för att hantera data från alla delar av SEB:s verksamhet. Ditt arbete går hand i hand med teamets utvecklingsarbete och du är nära alla delar av utvecklingskedjan.

Du kommer att arbeta med Splunk som verktyg för övervakning och analys och uppdatera den tekniska miljön med nya verktyg för att automatisera hanteringen och analysen av data. Teamet har en mycket bred teknisk kompetens, men de arbetar främst med Python, R, Scala, Java och Splunk.


Din framtida chef, Daniel Widman, beskriver arbetet på AIOps så här:

"Hos oss kommer du till en teknikintresserad grupp där du lär dig mer om artificiell intelligens och maskininlärning. Du har en drivande roll där du använder ny teknik för att skapa och förbättra tillvägagångssätt för hur vi arbetar med data - allt från transaktioner till trading. Möjligheterna är enorma och det är dina drivkrafter och mål som avgör vad du vill utvecklas inom."

DINA KVALIFIKATIONER

DINA KVALIFIKATIONER

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:

  • har en akademisk examen inom IT eller Teknik
  • är (eller snart är) nyutexaminerad eller har en kortare yrkeserfarenhet
  • är flytande i engelska, i tal och skrift

Som person är du initiativtagande och tar ansvar för ditt arbete. Du kommer gärna med nya, innovativa idéer och tillvägagångssätt. I rollen har du många kontaktytor och därför är det viktigt att du är en god och lyhörd kommunikatör och trivs med att samarbeta med andra.

Varmt välkommen till SEB!

SEB

SEB

Sök Tech-programmet på SEB via TNG! På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer. Läs mer på www.sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om Tech-programmets upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2021 här: https://www.tng.se/seb-it-tech-program/

SEB
Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Mikaela Ströberg
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Räkna ut avståndet till jobbet

Stjärntorget 4, Solna