TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Tech-karriär på SEB: Data Scientist AIOps

Vill du arbeta med AI och ML för att förutse och analysera risker och IT-incidenter hos SEB? AIOps-teamet söker en Data Scientist.

Att arbeta som Data Scientist och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll inom AIOps är du en del av ett nytt område hos SEB med stora möjligheter att påverka. Du kommer arbeta med att skapa och förbättra processer för hur artificiell intelligens och maskininlärning används för att proaktivt analysera stora mängder data mot hela IT-utvecklingsområdet på SEB.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:

Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Ny teknik
Ny teknik
Friskvård
Friskvård
Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats

DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

I rollen som Data Scientist arbetar du med att sätta upp tillvägagångssätt för att fortsätta utveckla kvaliteten och proaktiviteten i riskhantering och övervakning av data och system. Med artificiell intelligens och maskininlärning som verktyg för detta driver du SEB mot en mer datastyrd verksamhet. I och med att området fortfarande är nytt kommer du på eget initiativ utforska nya tekniker och arbetssätt för att hantera data från alla delar av SEB:s verksamhet. Ditt arbete går hand i hand med teamets utvecklingsarbete och du är nära alla delar av utvecklingskedjan.

Du kommer att arbeta med Splunk som verktyg för övervakning och analys och uppdatera den tekniska miljön med nya verktyg för att automatisera hanteringen och analysen av data. Teamet har en mycket bred teknisk kompetens, men de arbetar främst med Python, R, Scala, Java och Splunk.


Din framtida chef, Daniel Widman, beskriver arbetet på AIOps så här:

"Hos oss kommer du till en teknikintresserad grupp där du lär dig mer om artificiell intelligens och maskininlärning. Du har en drivande roll där du använder ny teknik för att skapa och förbättra tillvägagångssätt för hur vi arbetar med data - allt från transaktioner till trading. Möjligheterna är enorma och det är dina drivkrafter och mål som avgör vad du vill utvecklas inom."

DINA KVALIFIKATIONER

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:

Som person är du initiativtagande och tar ansvar för ditt arbete. Du kommer gärna med nya, innovativa idéer och tillvägagångssätt. I rollen har du många kontaktytor och därför är det viktigt att du är en god och lyhörd kommunikatör och trivs med att samarbeta med andra.

Varmt välkommen till SEB!

Alla lediga jobb