TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Teknisk Chef för Mantenas Öresundståg leverans

Vill du vara delaktig i att utveckla det mest ledande tågsystemet i Norden? Teknisk Chef till Mantena i Hässleholm sökes!

Mantena har fått förtroendet att utföra underhåll av fordon i Öresundstågstrafiken från december 2020. I samband med Mantenas etablering av verksamheten i ett av Nordens största underhållsavtal behöver vi nu förstärka vår organisation med kompetens och erfarenhet med en rekrytering av en Teknisk Chef. Vill du vara med att utveckla Öresundståg till det mest ledande tågsystemet i Norden? Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

I rollen som Teknisk Chef på Mantena så erbjuds du spännande och varierande uppgifter i en kompetent, högpresterande och professionell miljö. Den Tekniska Chefen är tekniskt ansvarig för Öresundstågens fordonsflotta. Ansvaret innefattar den fortsatta utvecklingen av pålitliga fordon med hög tillgänglighet.

Öresundståg är det gemensamma tågsystemet mellan Sverige och Danmark för trafikering av tåg över Öresundsbron. Årligen görs över 25 miljoner resor med Öresundstågen i Sverige. Trafiken på den svenska delen upphandlades under 2019 och tilldelades SJ som operatör och Mantena som underhållare för en 8-års period med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Trafiken utförs med 111 tre-vagnars motorvagnar av typen X31 som tillsammans producerar 27,5 miljoner fordonskilometer per år.
Depån i Hässleholm färdigställd under 2020 och tillgodoser allt behov av underhåll för samtliga 111 fordon i Öresundstågssystemet.

 

6 v semester
6 v semester
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Mobil
Mobil
Friskvård
Friskvård

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Teknisk chef ansvarar för fordonsförvaltning och omfattande underhållsutveckling. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att öka pålitligheten av fordon för att säkerställa tillgänglighet och tåg i trafik enligt plan. Detta blir en viktig del i att utveckla Öresundståg till det ledande tågsystemet i Norden.

Den Tekniska Chefens arbetsuppgifter omfattar:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Befattningen rapporterar till Tekniskt Ansvarig i Mantenas koncern och till Fleet Manager i avtalet.

VEM ÄR DU?

I rollen som Teknisk chef är du engagerad, förändringsorienterad och van till att leverera resultat

Viktiga egenskaper vi söker: 

Alla lediga jobb