TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Underhållstekniker till Green Cargo, Solna

Har du erfarenhet av verkstadsarbete och ett stort tekniskt intresse? Nu söker Green Cargo en underhållstekniker till Solna!

Med hållbarhet och miljö i fokus är Green Cargo ett företag som är helt rätt i tiden. Är du nytänkande och vill bidra med din kompetens inom styrning och planering av fordonsunderhåll? Green Cargo söker just nu en affärsdriven och kvalitetsmedveten underhållstekniker till Vagnenheten, som ska arbeta med att säkerställa ett effektivt underhåll för godsvagnarna.

Låter det som en tjänst för dig? Läs mer nedan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargos vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Du välkomnas till ett team bestående av kompetenta och engagerade underhållstekniker och fordonsingenjörer och till ett hållbar företag.

Du erbjuds en bred roll som som präglas av nytänkande, möjlighet till påverkan, analys och ett brett kontaktnät av interna kollegor, underhållsleverantörer och Green Cargos kunder. Som underhållstekniker får du mycket eget ansvar och du driver och utvecklar arbetet framåt med fokus på leverans och kvalité. 

Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Utbildnings&shybudget
Utbildnings­budget

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som underhållstekniker kommer du framför allt att arbeta med planering och leverantörsstyrning av underhållsverkstäder i nära samarbete med våra underhållsleverantörer. Du arbetar med utveckling av metoder och komponentanvändning för att tillhandahålla säkra, tillgängliga och tillförlitliga vagnar. 

Du kommer bland annat att:

I rollen ingår också att hantera pris- och offertförfrågningar samt att ha daglig kontakt med verkstäderna för aktuella underhållsinsatser. Du kommer även att regelbundet besöka underhållsverkstäder, utföra stickprovskontroller, hantera dagliga ärenden gällande vagnteknik, underhållsteknik, verkstadsrevisioner, reparationer och skadeärenden.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

För att säkerställa att underhållsplaneringen upprätthåller Green Cargos åtaganden krävs det att du har ett nära samarbete inom den egna verksamheten samt externt. Resor i tjänsten förekommer, främst inrikes och det rör sig om ca 5 -7 resdagar per månad. Tjänsten är placerad hos Green Cargo i Solna.

Green Cargo är måna om att bidra till ett hållbart samhälle och att godstransporter utförs med minimal klimatpåverkan. Genom goda arbetsvillkor för personalen och med fokus på hög säkerhet och kvalité bidrar Green Cargo till en bättre miljö och en långsiktigt hållbar ekonomi.

VEM ÄR DU?

Vi ser att du som söker har relevant utbildning, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du bör ha kännedom om godsjärnvägssektorn och/eller erfarenhet från verkstadsarbete, har du även erfarenhet inom underhåll av godsvagnar samt kunskaper i svets är meriterande.

För rollen behöver du ha erfarenhet av att vara kravställare mot leverantörer, ta fram offerter samt räkna på priser då du ska kunna göra de ekonomiska och tekniska bedömningarna inför underhållsarbeten. Du är kommunikativ och behärskar svenska och engelska både i tal och skrift, då arbetet kräver mycket god förmåga att läsa teknisk dokumentation och att ta fram underlag. Har du dessutom goda kunskaper i tyska språket är det meriterande! Vidare ser vi att du har goda systemkunskaper framför allt i Excel, samt i olika IT-verktyg (t.ex FORD och Kal/Bravo). 

Som person du är analytisk, pragmatiskt och kan hantera komplexa situationer genom ett metodisk och systematiskt arbetssätt. Vidare har du lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med kollegor, kunder och leverantörer, där du lägger stor vikt vid att hålla vad du lovar. Du trivs med att driva dina processer självständigt och har ett högt kvalitetstänk. 

Låter det här som en beskrivning av dig? Sök nu! 

Alla lediga jobb