TNG
Var med och utveckla nästa generations komponenter för fiberoptisk kommunikation - sök jobb som ingenjör på Coherent i Järfälla

Var med och utveckla nästa generations komponenter för fiberoptisk kommunikation

Karriär som ingenjör på högteknologiska Coherent i Stockholm

Med en allt större efterfrågan på företagets världsledande laserkomponenter – som används i stora datacenter och 5G-nät – expanderar nu Coherent (tidigare II-VI) i Järfälla och söker ett tjugotal nya ingenjörer. Vill du vara med och bidra till utvecklingen av framtidens halvledarlasrar på ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt? Då finns här en spännande möjlighet för dig!

Som en av världens mest erkända materialtillverkare av sammansatta halvledare finns det amerikanska bolaget Coherent idag på 73 platser i 18 länder. Bland annat USA, Kina, Australien, Tyskland och Schweiz.

Coherent logo.

På den svenska anläggningen i Järfälla sker utveckling och produktion av laser- och modulator-komponenter inom optoelektronik. En produkt som inte tillverkas någon annanstans inom företaget. På anläggningen arbetar i dagsläget runt 200 personer: operatörer, tekniker, processingenjörer, utvecklingsingenjörer och mjukvaruingenjörer.

För att möjliggöra fortsatt utveckling av ett hållbart digitalt samhälle – där stora datacenter och utbyggnaden av 5G-nätet är viktiga delar – ökar ständigt efterfrågan på de komponenter som Coherent i Järfälla tillverkar. Därför skalar de nu upp och bygger ut sin produktion – och behöver därmed utöka sitt team med 20 nya ingenjörer.

Är du en av dem? Läs mer och starta karriären på Coherent. Du hittar alla lediga tjänster längre ner på sidan.

Som ingenjör på II-VI Järfälla är du med och bidrar till utvecklingen av framtidens högteknologiska laserkomponenter

Fördelar för dig

Ingenjörer på Coherent får

 • Vara med och bidra till utvecklingen av framtidens högteknologiska komponenter som används i bland annat stora datacenter och 5G-nät.
 • Vara en del av en dynamisk, snabbväxande och kompetensintensiv organisation med korta beslutsvägar.
 • En global organisation som ger möjligheter till internationella kontakter i en framtidsbransch.
 • Kompetenta kollegor från många olika delar av världen och ett kunskapsutbyte både inom och utanför organisationen.
 • Växa och utvecklas långsiktigt inom en prestationsbaserad företagskultur, där goda insatser belönas och värderas som en viktig del i företagets framgång.
 • En arbetsgivare som tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frivillig frisk- och sjukvårdsförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

A world transformed through innovative materials vital to a better life today and the sustainability of future generations.

Global vision för Coherent

”Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som är teknikintresserad, driven och framåt”

 

En laserkomponent med mikroskopiskt små delar. Som är en förutsättning för vårt digitala samhälle, idag och i framtiden.

Ja, även om det för en utomstående kan te sig abstrakt, är du som anställd på Coherent i Järfälla med och tar fram en ytterst konkret produkt. Det berättar Patrik Evaldsson, Verkställande Direktör på Coherent i Järfälla:

– Våra komponenter används för att bygga ut kommunikationen mellan människor. I slutändan hamnar de i 5G-nätverk och stora datacenter, där optiska fibrer kopplar ihop systemen. Något som inte hade varit möjligt utan våra produkter.

– Vi sitter längst ner i ”näringskedjan” och gör själva hårdvaran. Men utan den fungerar ingenting av det vi alla använder dagligen, som streamingtjänster och sociala medier. Det tycker vi som jobbar här är fantastiskt roligt och spännande, fortsätter Patrik.

Det som gör just deras produkt så unik, är att den kan integrera mer information:

–  Coherent i Järfälla grundades med målet att utveckla en så kallad avstämbar laser. Det är egentligen en laser som kan skicka ut olika färger på ljuset. Vilket gör det möjligt att skicka mer information på en optisk fiber. Så kan man skicka olika färger på ljuset samtidigt och på så sätt öka hur mycket bandbredd och information du får över fibern. Det blir helt enkelt mer kostnads- och energieffektivt. Baserat på denna teknologi har vi utvecklat flera produkter som nu är i volymproduktion i Järfälla-anläggningen.

Globalt bolag med internationella kontakter

Avancerad spjutspetsteknologi i världsklass, i en dynamisk miljö med de mest kunniga personerna inom området. Så beskriver Patrik Coherent i Järfälla som arbetsplats.

– Eftersom vi är världsledande inom mycket av den här teknologin och bedriver avancerad utveckling, letar vi ofta efter ingenjörer inte bara i Sverige utan över hela världen. Något som bidrar till en spännande kultur inom företaget.

Av de cirka 200 anställda kommer en stor andel från andra länder vilket bidrar till en mångkulturell och internationell miljö. Från anläggningen i Järfälla arbetar de även nära andra enheter globalt:

– Vi jobbar med folk från hela världen. Dels med de delar som sitter i USA, dels mycket med vårt bolag i Kina. Där jobbar vi väldigt tätt, då de vidareförädlar de produkter vi tillverkar här, berättar Patrik.

Patrik Evaldsson, VD på II-VI i Järfälla

Patrik Evaldsson, Verkställande Direktör på Coherent i Järfälla

 

Gott om utvecklingsmöjligheter internt

Hur ska man vara som person för att trivas på Coherent? Patrik berättar att han som ansvarig lägger stor vikt vid de anställdas personliga egenskaper:

– Självklart är det viktigt med rätt teknisk grund. Men utöver det bör du vara driven, målmedveten och vilja utveckla såväl dig själv som företaget. Du bör även tycka om att jobba tillsammans i team och driva saker framåt.

Sedan är det såklart viktigt att du tycker att det vi gör är spännande och roligt, tillägger Patrik. Då finns det goda möjligheter till utveckling inom företaget:

– Om du visar framsteg, är intresserad och brinner för det du gör, kan du ofta fortsätta utvecklas internt. Det kan handla om vidareutbildning, dels om att ta sig an nya roller. Vi är ju ett globalt bolag, så det finns även möjlighet att hitta roller inom andra delar av företaget.

Ständig produktutveckling

För att möjliggöra för människor att skicka mer och mer data när den digitala kommunikationen ökar, behöver bolaget hela tiden vidareutveckla sina produkter. Detta tror Patrik också är spännande för en ingenjör som kommer in på företaget:

– Här är en styrka hos oss att vi genom åren byggt upp en gedigen kunskap inom vårt område. Som vi sedan kan använda för att ta fram nya produkter som marknaden behöver. Det är också en fördel att utvecklingen sitter väldigt nära produktionen, som den gör på vår anläggning. På så sätt kan man hela tiden ha ett samspel så att man bättre förstår hur man utvecklar nya produkter, som också är möjliga att tillverka.

Hitta ditt ingenjörsjobb på Coherent i Järfälla!

Kommande lediga jobb på Coherent

I närtid kommer TNG Tech tillsammans med Coherent rekrytera ytterligare roller till anläggningen i Järfälla. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Coherent som arbetsgivare.

Om Coherent

Coherent Corp. empowers market innovators to define the future through breakthrough technologies, from materials to systems. Coherent Järfälla is a high-tech, international company that develops pioneering and high-quality products in optoelectronics. Be part of a financially stable and fast-growing organization that has some of the world´s most famous Tech companies as customers. Join our team and contribute to the development of products used in large computer halls and 5G networks, for example. At Coherent Järfälla, you will work in a multicultural, knowledge-intensive and fast-growing business with efficient decision-making. Coherent Corp. has 39,000 employees globally with 225 employees in Coherent Järfälla.

 

Läs mer om Coherent

Så här får du jobbet!

 • Skicka in din ansökan

  Sök det jobb som passar dig via TNG Tech snabbt och enkelt i mobilen eller på datorn med LinkedIn-profil eller CV. Eftersom du söker fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Men skriv gärna en kort motivering om varför du är intresserad!

 • Din profil anonymiseras

  Direkt efter ansökan anonymiseras ditt namn för rekryteraren. För att vi vill fokusera på din kompetens i urvalet. Samtidigt får du en bekräftelse via e-post på att vi mottagit din ansökan och inbjudan att göra digitala tester.

 • Gör vetenskapliga tester

  Nu är det dags att göra digitala tester som du har fått en inbjudan till via e-post. De olika testerna mäter avgörande färdigheter, egenskaper, begåvning och tekniska kompetens. Slutför därför testerna så snart du kan, men senast 5 dagar efter ansökan, för att ha chans att gå vidare.

 • Screening

  TNG Tech gör fördomsfria urval bland alla testade kandidater. I en screening av testresultat och CV säkerställer vi att du har rätt kvalifikationer för jobbet du sökt. Urvalet sker strukturerat och objektivt där alla sökande bedöms utifrån samma kriterier. Uppgifter såsom namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk är oväsentliga – det viktigaste är din kompetens och potential, något vi bland annat kan se via testresultaten.

 • Telefonavstämning

  Alla sökande som är vidare efter screeningen blir kontaktade på telefon av en ingenjörsrekryterare. Under samtalet får du kompletterade frågor om din ansökan, närmare presentation av tjänsten samt möjlighet att lyfta egna frågor om jobbet.

 • Intervju med ingenjörsrekryterare på TNG Tech

  Om telefonintervjun är en match så vill vi även träffa dig för en personlig djupintervju (video eller TNG Tech:s kontor). Här kan du lyfta fram dina ambitioner, intresset för Coherent och vilken kompetens du vill framhäva för jobbet. Vi berättar förstås även mer om vad Coherent erbjuder, besvarar dina frågor om jobbet samt går igenom detaljer för kommande urvalssteg.

 • Intervju med Coherent

  Äntligen är det dags för en personlig intervju med din framtida chef. Här får du utrymme att ställa specifika frågor om tekniken, metoder, förväntningar och framtida arbetsuppgifter.

 • Bakgrundskontroll

  Nu är det inte mycket kvar! I sista steget kontrollerar vi formalia som personuppgifter och juridisk bakgrund. Här kontaktar TNG Tech även dina referenser. Därefter ligger sista beslutet hos Coherent, om vilken slutkandidat som erbjuds respektive tjänst.

 • Erbjudande!

  Vi hoppas att du säger ja. Välkommen till din framtida karriär som ingenjör på Coherent i Järfälla, Stockholm!

Sök jobb nu!

TNG Tech: Vetenskaplig rekrytering av ingenjörer och tekniker

TNG Tech: Vetenskaplig rekrytering av ingenjörer och tekniker

TNG Tech är specialister på datadriven och fördomsfri rekrytering med fakta, vetenskap och metod i fokus. Vår unika rekryteringsmetod följer alltid en strukturerad, mätbar, process där magkänsla och fördomar aldrig får styra över din verkliga potential. Vi ser helt enkelt bortom ålder, bakgrund, namn och kön. Istället lägger vi allt fokus på din tekniska kompetens, potential och framtida arbetsprestation.

I den här rekryteringen är vi rekryteringspartner till Coherent och säkerställer att varje ansökan behandlas fördomsfritt och vetenskapligt med fokus på din kompetens. Varmt välkommen med din ansökan!