TNG
5 anledningar att anlita en interimskonsult.

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

5 anledningar att anlita en interimskonsult

Då är en interimskonsult bästa lösningen

Att anlita en erfaren specialist, projektledare, förändringsledare eller chef som snabbt kan komma in och stötta upp ordinarie verksamhet kan vara avgörande i kritiska perioder. Här listar vi fem situationer då det är perfekt att anlita en interimskonsult.

Hyr interimskonsult idag!

1. Interimskonsult vid uppsägningar eller sjukskrivningar

Både uppsägningar och sjukskrivningar kan komma plötsligt. Här kan lösningen vara att ta in en erfaren konsult tills situationen är löst. En chefsrekrytering tar till exempel i genomsnitt sex till åtta veckor och sedan behöver man även beakta en uppsägningstid på upp till tre månader. I väntan på att den nya personen kommer in kan konsulten gå in och driva det ordinarie arbetet. Till exempel dokumentera processer och rutiner för en bra onboarding när den nya chefen väl ska tillträda.

2. Interim vid behov av specialistkompetens

När en specifik kompetens saknas inhouse kan det ge stora vinster för teamet att få in en specialist i ett projekt eller under en viss tid. En erfaren person som kan bidra med sina kunskaper och insikter från tidigare arbetsplatser. Och inte minst tillföra ny energi i gruppen. Vanliga scenarion där en konsult anlitas är i samband med systemimplementeringar, organisationsförändringar, lönekartläggningar, fusioner med mera.

3. Interimslösning vid bolagsförändringar

I turbulenta tider, till exempel vid en omorganisation, kan de finns behov av att anlita en förändringsledare som med gedigen erfarenhet driver igenom och implementerar ledningens strategier. Med stort fokus på ledarskap är dessa personer proffs på att hantera komplexa situationer som kan uppstå i kölvattnet av en ny organisation. Interimskonsulten anlitas då under en tidsbegränsad period för att sedan lämna över stafettpinnen till den chef som därefter ska leda och förvalta arbetet framåt.

4. Interimskonsult vid arbetstoppar

På många arbetsplatser varierar arbetsbördan under året. Under arbetstoppar är det många företag som ser stora fördelar med att ta in en interimskonsult. Helt enkelt för att minska stress, öka kvalitén och skapa en bättre hållbar arbetsmiljö för sina anställda. En ny person kan också röra runt i arbetspsykologin i teamet och ge ny energi och inspiration vilket många gånger kan vara nyttigt för gruppen.

5. Interim när flexibilitet krävs

Vissa perioder kräver större flexibilitet än andra. När det inte känns försvarbart att rekrytera in en ny ordinarie medarbetare kan en interimskonsult vara lösningen. Det kan till exempel handla om tillfälliga resurser vid ett stort projekt. Eller när ett nytt system ska lanseras eller om många nyanställda skall få en bra onboarding.

TNG Interim har lång erfarenhet av att stötta organisationer med interimskonsulter inom bland annat HR, ekonomi, teknik, inköp, logistik och marknad. Tveka inte att höra av dig till oss om du är i behov av erfarna kompetenta specialister och chefer! Vi jobbar brett över hela landet!

Anlita TNG Interim

Rekommenderat för dig