TNG
Checlista för Arbetsmiljöansvar för företag som hyr in bemanningskonsult från TNG

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

Checklista och arbetsmiljöansvar när du hyr in en konsult från TNG

Delat arbetsmiljöansvar

Målet för oss på TNG är att våra konsulter ska ha en trivsam och säker arbetsplats samt att du som kund ska vara nöjd med våra konsulters arbete. Dessutom är det så att ansvaret för konsultens arbetsmiljö är delat mellan dig som kund och oss som arbetsgivare. 

Att använda dig av bemanning i sin verksamhet och hyra in en TNG-konsult är en investering för dig och ditt företag. För att du ska få ut maximalt av denna investering samt att konsulten ska få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb, vill vi uppmana och tipsa dig att skapa en optimal arbetsmiljö.

Nedan hittar du en checklista som hjälper dig på vägen i vårt gemensamma arbetsmiljöansvar. En bra lista att ha under konsultens första dagar.

Checklista för delat arbetsmiljöansvar

  • Ställa i ordning en arbetsplats och förbered behörigheter som t.ex. E-postkonto, telefon, passerkort och verktyg som behövs i arbetet innan konsulten är på plats.
  • Se till att skapa ett introduktionsschema.
  • Presentera konsulten för övriga kollegor så att hon/han känner sig välkommen på arbetsplatsen och se till att ge information kring praktiska detaljer såsom matrum och övriga rutiner på företaget.
  • Ge konsulten information kring utrymningsvägar, återsamlingsplats samt genomgång av eventuella risker i arbetet. Se till att konsulten blir försedd med eventuell nödvändig skyddsutrustning.
  • Kommunicera er miljöpolicy och eventuellt er uppförandekod.

Rekommenderat för dig