TNG
Hållbarhetsfokus med TNG

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Hållbarhetstips med TNG

5 saker du kan göra för en mer hållbar sommar

På TNG strävar vi efter att jobba så hållbart som möjligt. Utöver att rekrytera fördomsfritt för en hållbar arbetsmarknad har vi även en miljögrupp där vi löpande delar med oss av tips med hållbarhetsfokus. Självklart vill vi även dela dem vidare till dig!

Nu när sommaren äntligen är här kanske du tycker att det är hög tid att förnya din sommargarderob, uppdatera prylarna till sommarens vandring eller köpa in det där stora partytältet till trädgårdsfesten? Kul! Men innan du köper in helt nya saker, vill vi skicka med våra bästa tips på hur du kan spara på miljön (och plånboken). Spana in våra fem bästa hållbarhetstips nedan!

Köp begagnade kläder online

Vi vet, för vissa kanske det här inte står på världskartan. Men du kanske ändå kan tänka ett varv till och överväga det här alternativet? Många av kläderna som säljs på andrahandsmarknaden är inte ens använda (!), utan lapparna sitter kvar och det rör sig snarare om ett felköp. Några online-butiker vi vill lyfta är:

  • Sellpy: Här finns ett stort utbud av kläder, och dessutom möjlighet till retur mot en kostnad på 49 kr. Här kan du även sälja, eller skänka, dina kläder som du inte längre har användning av.
  • Tradera: Det här är en välkänd och säker plattform där du kan buda hem dina favoritplagg! Även här kan du sälja dina egna kläder. 
  • Facebook Marketplace: Här har du direktkontakt med köparen och kan båda köpa begagnade kläder och prylar, samt sälja dina egna.
  • Instagram – Kanske är din spontana tanke att Instagram är till för att lägga ut bilder och korta videos, men även här finns en del köptrådar.
  • Yaytrade – Här har vi en bra sida för dig som är ute efter lite mer exklusiva märken!

Prylar att hyra

Hygglo är den perfekta sidan för dig som vill hyra istället för att köpa. Kanske behöver du partytältet bara för en kväll? Eller luftmadrassen över helgen? Och du! Det går även att hyra ut sina egna prylar här.

Abonnera på barnprylarna

På Parently kan förenkla ditt föräldraskap genom att hyra dina barnprodukter när du behöver dem. Utbudet är stort, och några av produkterna du kan hyra är barnvagnar, bärselar och cykelkärran!

Hyr utrustning och tält för bättre hållbarhet.

Hyr ditt tält till sommarens vandring

Kanske är det i år som du kommer iväg på den efterlängtade fjällturen? Då är Naturkompaniet rätt ställe att vända sig till! Här kan du nämligen hyra ditt tält. Ryggsäckar och friluftskök finns också att välja mellan.

Ta hand om dina egna kläder

Kanske har du kläder där hemma som för dig är oinspirerande? Som bara ligger där och skräpar och inte kommer till användning. Vi vill varmt rekommendera dig att skänka dessa till välgörenhet, så som Myrorna eller liknande organisationer. Visste du också att H&M och Lindex tar emot dina gamla textilier? Så bra ju! Och det behöver inte vara kläder, utan de tar även emot gamla handdukar och liknande. Som tack får du ofta tillbaka en bonusrabatt på 50 kr.

Vi har redan varit inne på det tidigare. Sellpy, Tradera och Facebook Marketplace möjliggör försäljning av dina gamla kläder och produkter! Och går dessa inte att sälja, skänks de till välgörenhet.

Sist, men absolut inte minst, kan du lämna tillbaka dina kläder och textilier till en återvinningscentral. Det här är möjligt på flera ställen runtom i landet, bland annat i Stockholm.

Passa på att söka jobb med TNG i sommar

Sugen på att söka nytt jobb? Sommaren är även en bra tid att fundera över sin karriär. Och för dig som går i jobbsökartankar har vi på TNG mängder med spännande tjänster ute just nu! Självklart söker du rättvist, fördomsfritt och transparent.

Visa alla lediga jobb

Rekommenderat för dig