TNG
Kent-Åber-konsult-atg

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Det positiva med ett varierande arbetssätt – Kent, konsult hos ATG, berättar

”Som konsult har jag lätt för att anpassa mig till nya miljöer”

Funderar du på hur det kan vara att jobba som konsult via TNG? Låt dig inspireras av Kent Åberg, konsult hos ATG, som här delar med sig av sex snabba frågor om sin karriär som bemanningskonsult.

Kent har hunnit med mycket i sitt arbetsliv. Från elektriker till supporttekniker – till ekonom. År 2020 tog han sig an sitt första konsultuppdrag genom TNG och hamnade hos Peab, och nu senast som konsult hos ATG.

Berätta om din yrkesbakgrund?
– Från början har jag en utbildning som elektriker och det jobbade jag som i ca 11 år. Efter de åren omskolade jag mig istället till supporttekniker inom IT. Supporttekniker var jag i ungefär 23 år, varav 12 år hos Recipharm AB. Därefter kände jag att jag återigen ville göra någonting annat, vilket ledde till att jag utbildade mig inom ekonomi. Därefter började jag år 2020 som konsult via TNG och tog mig an ett uppdrag hos Peab som pågick under 21 månader. Och mitt senaste uppdrag var hos ATG – också inom ekonomi.

Hur länge har du arbetat som konsult via TNG och vad var det som lockade dig att börja arbeta som konsult?
– Jag har jobbat som konsult via TNG sedan mars 2020, men innan dess var jag hos Poolia i ungefär 10 år. Mitt intresse av att arbeta på många olika arbetsplatser var det som lockade med att arbeta som konsult. Och det är även den delen jag ser som väldigt lärorik!

Vad har du för tips eller råd till personer som funderar på att arbeta som konsult?
– För mig innebär konsultyrket en väg att utbilda sig vidare och en möjlighet att få arbeta i många olika miljöer. Det är ett bra sätt att skaffa sig erfarenheter och arbetssätt från många olika företag och branscher.

Som konsult hos ATG bidrar Kent med mycket

En bred erfarenhet, olika tankesätt hos olika företag samt en rad olika system att arbeta i. Det sammanfattar den stora variationen du får i ditt arbetsliv genom att jobba som konsult, förklarar Kent.

Vad upplever du att du kan bidra med som konsult? 
– Det jag främst känner att jag kan bidra med som konsult är erfarenheten jag har samlat på mig av alla varierande arbetssätt. Alla företag och organisationer arbetar ju olika. Jag har även jobbat i många system och program, vilket har gett mig stor kunskap. Konsultyrket har verkligen gjort det lätt för mig att anpassa mig till nya arbetsmiljöer.

Hur ser din framtidsvision ut?
Mitt mål är att jag hoppas kunna få fortsatt intressanta, spännande och utvecklande uppdrag hos TNG.

Hur kom du i kontakt med TNG och hur skulle du beskriva oss med tre ord?
– Jag kom i kontakt med TNG genom er hemsida. Jag sökte runt en del och hittade konsultuppdraget hos Peab, som jag sedan fick. För mig är ni professionella, lyhörda och engagerade!

Vill du bli en av våra konsulter?

Nyfiken på att läsa mer om hur det är att vara bemanningskonsult hos oss på TNG? Läs mer här! Eller varför inte kolla in vilka lediga konsultuppdrag som ligger ute just nu!

Skicka in en spontanansökan

Rekommenderat för dig