TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Affärsanalytiker, Sortiment & Inköp Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat söker en driven affärsanalytiker/business analyst som vill vara med och göra skillnad

Vill du jobba som affärsanalytiker på ett välkomnande företag som ligger i absolut framkant? Bra! Då kan rollen som Affärsanalytiker till Apotek Hjärtat vara något för dig. I rollen får du vara en del av vår resa där vi ständigt utforskar nya möjligheter och vägar för att behålla och nå nya framgångar.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Därför ska du jobba med oss

Anna Rahm, Chef Affärsanalys och Masterdatakvalitet berättar:
Brinner du för affären och vill göra skillnad för svenska samhällets välmående, hälsa och miljö, då ska du söka dig till oss! Vi är en dynamisk och utvecklingsorienterad avdelning, som är duktiga på att stötta varandra och göra vardagen rolig. Här får du vara med och påverka Apotek Hjärtat in i framtiden och tillsammans skapa det bästa kunderbjudandet.

Apotek Hjärtat fortsätter förflyttningen mot att jobba datadrivet och står inför en spännande satsning med nya digitala analys- & optimeringsverktyg och AI-modeller. Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett företag som växer och utvecklas. Vi har en platt organisation som ger stora möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling. På Apotek Hjärtat är vi måna om hur vi skapar resultat och vi bygger vår framgång på Hjärtats värderingar - engagemang, entreprenörskap och enkelhet. Vår hemvist i ICA Gruppen ger både dig och oss unika möjligheter att utvecklas.

Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Flextid
Flextid
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter

Dina framtida arbetsuppgifter

Som affärsanalytiker kommer ditt huvudsakliga fokus vara att arbeta med analys och statistik för både vår fysiska apotekskedja och E-handeln. Du kommer främst stötta våra Kategori och inköpschefer, men även jobba med egna analys- och utvecklingsfrågor tillsammans med övriga kollegor inom Sortiment & Inköp.

I rollen som Affärsanalytiker/Business Analyst kommer du:
• Nyttja några av de bästa verktygen och plattformarna på marknaden
• Vara med på Apotek Hjärtat & ICA Gruppens stora satsning inom området med stora möjligheter att forma och påverka
• Medverka i hela analysprocessen från att identifiera affärsmöjligheter till produktionssättning av nya verktyg, modeller & dynamiska rapporter
• Hantera och analysera stora datamängder för att generera affärsinsikter och stödja kommersiella beslut
• Utföra löpande analys och uppföljning av KPIer
• Sätta mål för försäljning och bruttovinst per kategori
• Jobba tillsammans med Hjärtats Strateger, Analytiker och Affärsansvariga i agila multikompetensteam
• Vara en superuser i våra analysverktyg t.ex. Tableau, Cognos & Nielsen

Rollen innebär i korthet

Tjänsten som är en tillsvidareanställning på heltid är placerad på Supportkontoret i ICA-huset i Arenastaden, Solna. Du kommer ingå i ett team som jobbar datadrivet inom olika områden bland annat pris-, sortiment- och ytoptimering, kampanjplanering, kundinsikter, försäljningsuppföljning, inköpstöd och masterdata där ni tillsammans verkar för det bästa kunderbjudandet.

Det här är du

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet, gärna med erfarenhet som managementkonsult, analytiker, från apotek och/eller detaljhandelsbranschen samt kategori- & inköpsarbete. Du har en universitetsexamen inom ekonomi, matematik, teknik, industriell ekonomi eller motsvarande och har arbetat med dataanalys i yrkeslivet. Du har goda kunskaper i analysverktyg t.ex. Tableau, Cognos, Power BI samt i MS Office. Du kan svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Du är van och bekväm med att analysera och presentera för större målgrupper.

Du har en passion för problemlösning och ett datadrivet arbetssätt. Du är kreativ och trivs i en kommersiell miljö där tempot är högt men vägen är inte alltid utstakad från början. Du är mål- och resultatdriven, med hög ambition och stark drivkraft. Du är förändringsbenägen, drivs av utmaningar och ser möjligheter. Du har förmåga att snabbt kunna förstå och bryta ner affärsproblem. Du har förmågan att hantera otydligheter utan att förlora fokus eller framdrift. Du är en kommunikativ och relationsbyggande person som trivs med att samarbeta och kommunicera med kollegor från olika bakgrunder och expertisområden. Du har lätt för att inspirera andra i det du brinner för allra mest – data och dess affärsvärde

Alla lediga jobb