TNG
Affärsdriven Gruppchef till Sweco i Malmö

Affärsdriven Gruppchef till Sweco i Malmö

Vill du driva och utveckla en grupp av Sveriges ledande järnvägskonsulter? Sweco söker nu en gruppchef till Malmö!

Arbetsgivare Sweco Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-24
Bonus Bonus
Centralt kontor Centralt kontor
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Angelina Nilsson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Vill du driva och utveckla en grupp av Sveriges ledande järnvägskonsulter? Sweco söker nu en gruppchef till Malmö!

Sweco i Malmö söker nu en affärsdriven chef för en grupp inom elkraft. Här får du chans att bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Vi söker dig som vill arbeta i en roll där fokus ligger på vårdande av kundrelationer, skapande av affärer, medarbetarutveckling och där du operativt i uppdragen får möjlighet att bidra med din kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Gruppchef på Sweco kommer du ges frihet att utveckla din grupp och affärsområde för att nå uppsatta mål. Du får vara med och bidra till nå visionen att bli de mest respekterade konsulterna för infrastrukturprojekt. Du kommer att representera ett starkt varumärke och har många tekniska specialister internt till ditt förfogande. För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i rollen kommer du att få stöd från gruppchefskollegor. 

Du får möjlighet att bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Här i Södra Sverige kan vi nämna vårt ansvar att planering av nytt dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg och planeringen för fyrspårsutbyggnad mellan Flackarp och Lund. Högre upp i landet förnyar vi Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka, arbetar med Stockholm Centralstation samt planeringen för Sveriges första höghastighetsjärnväg. Vi arbetar regionöverskridande i projekten och har därmed ett nationellt samarbete i många projekt. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds möjligheter till cross border samarbete. 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som chef ansvarar du för en grupp om ca 10-15 personer inom elkraft. Gruppen arbetar med konsulttjänster inom elteknik för järnväg och anlitas för projektering, granskning och besiktning av olika elanläggningar. Projekteringsarbetet omfattar i huvudsak framtagning av system-, bygg- och förvaltningshandlingar samt förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden. Vi ser stor marknadspotential och förväntar oss därför tjänsteutveckling och tillväxt inom gruppens verksamhetsområden.

Rollen som gruppchef kommer innefatta att:

  • Utveckla affärer och kundrelationer, både genom egen bearbetning och genom att öka kundnärvaron hos dina befintliga konsulter. Även anbudsarbete kommer att vara en del av dina arbetsuppgifter. 
  • Personalansvar för dina konsulter där du genom ett lyhört ledarskap utvecklar, motiverar och inspirerar dina medarbetare. 
  • Operativt bidra med din kompetens inom infrastruktur. Beroende på din tekniska bakgrund kan det t.ex. innebära projektledning, projektering eller granskning av handlingar. Det viktiga är du kan bidra operativt i våra uppdrag och därigenom vara belagd till ca 40%. 
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att utgå från kontoret på Drottningtorget i Malmö, men resor kommer att ingå i tjänsten. Som gruppchef ingår du i regionledningen för Sweco Rail-bolaget tillsammans med tio gruppchefskollegor och rapporterar till regionchef.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas och prestera i rollen som gruppchef söker vi dig som har:

  • Erfarenhet som ledare. Antingen som chef med personalansvar, som projektledare eller som uppdragsledare
  • Konsulterfarenhet, antingen från konsultbolag eller som egenföretagare. Därigenom en förståelse för konsultaffären
  • Kompetens inom infrastruktur
  • Kompetens inom elkraft är meriterande
  • Har du ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är det meriterande
  • Då Sweco är en internationell organisation krävs det goda kunskaper i både svenska och i engelska.

I rollen som gruppchef söker vi dig som vill jobba i en bred roll med flera olika arbetsuppgifter där du får ha fokus på teknik, affärer och på kompetensutveckling av medarbetare. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete framåt mot uppsatta mål. Du är en affärsmässig, engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör som andra har lätt att få förtroende för, du inspirerar dina kollegor och trivs i dialogen med kunder.

Sweco Rail

Sweco Rail

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Arbetsgivare Sweco Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-24
Angelina Nilsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Räkna ut avståndet till jobbet

Drottningtorget 14, Malmö