TNG
Affärsdrivna Produktchefer till Ahlsell i Malmö!

Affärsdrivna Produktchefer till Ahlsell i Malmö!

Vi söker affärsdrivna och engagerade Produktchefer som vill arbeta inom området anläggning och förvaring!

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-07
Tjänstebil Tjänstebil
Flextid Flextid
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Jenny Andreasson
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Jenny Andreasson

0707 214 214

Vi söker affärsdrivna och engagerade Produktchefer som vill arbeta inom området anläggning och förvaring!

Ahlsell växer och behöver nu förstärka sitt kategoriteam inom anläggning och förvaring med två Produktchefer! Du kommer att få en central roll, där du driver och ansvarar för ett produktområde som fokuserar på förvaring, lyft och hantering eller torkmaterial och hygienprodukter på den svenska marknaden, samtidigt som du samarbetar tvärfunktionellt i den nordiska organisationen. Motiveras du av att driva försäljning och lönsamhet och vill underhålla och utveckla sortimentsstrategier? Trivs du i en roll där du bygger relationer, förhandlar och är Ahlsells ansikte utåt? Då har vi en tjänst för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ahlsell är en organisation med ett stort engagemang och öppet arbetsklimat, där du ges ansvar och möjligheter att utvecklas. Våra värderingar – Ansvar, Öppenhet och Enkelhet – vägleder oss i vardagen. Vi på Ahlsell strävar efter att göra tillvaron enklare för våra medarbetare och kunder. Våra kunder är proffs som bygger, installerar, reparerar och underhåller. Tillsammans med dem löser vi dagliga utmaningar och gör deras vardag enklare. Visste du att vi har en av Sveriges största säljkårer, mest besökta webbshop och logistik i världsklass?

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Produktchef kommer du ansvara för din affär och ditt sortiment utifrån marknadens behov. Du kommer att medverka i arbetet med vår nordiska leverantörsstrategi inom ditt område och ansvara för leverantörsfrågor, relationer och förhandlingar inom ditt sortimentsområde på den svenska marknaden. Tillsammans med leverantörer kommer du även driva kampanjer mot den svenska marknaden. Ditt arbete kommer att få stor betydelse för oss och inte minst vår säljorganisation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

  • Självständigt driva sortimentstrategi och utveckling inom ditt område på den svenska marknaden
  • Medverka i nordiskt kategoriteam för att utveckla och harmonisera sortiments- och leverantörsstrategier
  • Ha tät dialog med säljorganisationen för att säkerställa att utveckling av produktområdet går enligt plan
  • Bygga långsiktigt förtroende med marknadens största leverantörer, utveckla samarbetet och ansvara för kostnadsperspektivet och prishantering
  • Delta i leverantörs- och avtalsförhandlingar och skriva leverantörsavtal
  • Säkerställer leveransförsörjning genom upphandling och avtal
  • Ansvara för utveckling av kategoriplaner och driva EMV projekt i linje med kategoriplanerna
  • Driva och genomföra kampanjer
  • Säkerställa att rätt artikeldata/produktinformation finns tillgänglig och att försäljningsorganisationen har rätt produktkunskap
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Vårt svenska kategori- och produktteam inom området anläggning och förvaring utgår från Malmö. I rollen kommer du att ha ett kommersiellt ansvar och stort handlingsutrymme, samtidigt som det finns stöd i kategoriteamet. Tjänsten är på heltid och representation och resor är periodvis förekommande.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas som Produktchef behöver du ha erfarenhet av att arbeta i en kommersiell roll och vana av att driva förhandlingar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från produktområdena förvaring, lyft och hantering eller torkmaterial och hygienprodukter. Har du erfarenhet av att arbeta som Produktchef eller i liknande roll är det meriterande. Tar du med dig erfarenheter av att arbeta med kategoristyrning, supplier relationship management och av att analysera stora datamängder är det en merit. Har du en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, ingenjörsområdet eller liknande är det meriterande. Du behöver ta med dig goda kunskaper i officepaketet, framförallt i excel och flytande svenska och engelska i tal och skrift. 

Du behöver ha med dig en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt eftersom du arbetar i en komplex roll med stora datamängder. Att ta initiativ, göra affärer och utveckla affären och dess lönsamhet är något du drivs av och du har en förmåga att omsätta idéer till handling. Då du kommer att ha en central roll som bygger på att utveckla relationer behöver du vara effektiv i din kommunikation och trivas med att bygga relationer. Du har kompetens och kunskap inom det egna yrkesområdet och drivs av att utvecklas.

 

Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell
Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-07
Jenny Andreasson
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Jenny Andreasson

0707 214 214

Räkna ut avståndet till jobbet

Höjdrodergatan 28, Malmö