TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Bibliotekschef till Haninge Kommun

Är du Haninges nya Bibliotekschef som vill driva förändring, leda strategiskt och skapa meningsfulla möjligheter för invånarna?

På Haninge bibliotek har vi en hög ambition att skapa sammanhang och verka för att människor kan ta del av litteratur och kultur. Vi strävar efter att erbjuda möjligheter till lärande och medskapande för alla. Som Bibliotekschef kommer du att spela en avgörande roll i att förverkliga vår verksamhetsidé och ta biblioteken i Haninge till nästa nivå. Är det dig vi letar efter?

Välkommen att läsa mer och skicka in din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Bibliotekschef kommer du att spela en central roll i vår nya organisation, där vi har skapat tre enheter; bibliotek, kulturskola och kultur. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med vår avdelningschef och vara en viktig del av avdelningens ledningsgrupp. Dessutom kommer du att vara ansvarig för att samordna bibliotekens gemensamma frågor, driva strategiska initiativ och leda biblioteksverksamheten vid fem bibliotek samt bokbussen.

Ta chansen att leda biblioteken i Haninge och få vara med och påverka kulturen i kommunen genom ditt ledarskap och strategiska arbete!

Friskvård
Friskvård
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
6 v semester
6 v semester

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

I rollen som Bibliotekschef kommer du att vara en integrerad del av Kultur- och fritidsförvaltningen inom avdelningen för kultur och bibliotek. Du kommer att rapportera direkt till avdelningschefen och arbeta tillsammans med ett dedikerat team på cirka 80 medarbetare. Dessa medarbetare är uppdelade i tre enheter - Bibliotek, Kulturskola och Kulturenhet - och tillsammans strävar vi efter att främja och sprida kännedom om Haninges rika kulturella resurser till både invånare och aktiva personer i området.

För att hålla ihop biblioteken i Haninge skapas en ny roll som Bibliotekschef. Denna är direkt underställd avdelningschef, ingår i avdelningens ledningsgrupp och kommer ha ansvar för bibliotekens gemensamma frågor, biblioteket i Vega som öppnar i augusti samt strategiska frågor för biblioteken och avdelningen.

Din arbetsplats kommer att vara belägen i Haninge kulturhus vid Poseidons torg i Handen. Vi erbjuder förmåner såsom friskvård, årsarbetstid, klämdagar och möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du även möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling baserat på individuella behov.

Våra förväntningar

Vi söker en ledare och chef med utbildning och erfarenhet inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning. Du har flerårig erfarenhet inom biblioteksarbete och tidigare erfarenhet av ledande positioner där du har haft ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara ledarskap och strategiskt arbete. Det innebär att du bör ha förmågan att leda och motivera andra, sätta upp mål och riktning för verksamheten samt arbeta strategiskt för att uppnå organisationens mål. Erfarenhet av verksamhetsutveckling, effektivisering och kvalitetsarbete är också viktigt.

Du är väl insatt i folkbiblioteksverksamhet och dess uppdrag. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i en offentligt styrd organisation och med bibliotekens prioriterade målgrupper. Vi ser också att du har genomgått ledarskapsutbildningar och har kunskap inom process- och förändringsledning samt inom arbetsmiljö och budgetuppföljning.

Som person bör kunna tillämpa tillitsbaserat ledarskap och ha förmågan att skapa förutsättningar för kommunikation, feedback och samverkan. God kommunikationsförmåga på svenska i både tal och skrift är viktigt, liksom grundläggande arbetsrättslig kunskap och förmågan att arbeta i digitala verksamhetssystem.
Meriterande är även erfarenhet av projekt- och/eller processledning samt kunskap om minoritetsgrupper, diskrimineringsgrunder och arbete för inkludering. Behärskning av flera språk utöver svenska och engelska är också en fördel.

I rollen förväntas du vara tydlig, strategisk och ha en helhetssyn. Du bör ha god samarbetsförmåga, vara kommunikativ och mål- och resultatorienterad.

Alla lediga jobb