TNG
Bolagsjurist till Nordion Energi i Malmö

Bolagsjurist till Nordion Energi i Malmö

Bolagsjurist till Nordion Energi i Malmö

Arbetsgivare Nordion Energi AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-11-20
Centralt kontor Centralt kontor
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Bonus Bonus
Lovisa Wang-Larsen
Vi ser bortom din CV, ålder, bakgrund, namn och kön när vi rekryterar fördomsfritt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Lovisa Wang-Larsen

0708-888 411

Bolagsjurist till Nordion Energi i Malmö

I rollen som Bolagsjurist på Nordion Energi kommer du att arbeta nära verksamheten, där stor vikt läggs vid sakliga, pragmatiska och effektiva råd som bidrar till affärsmässiga och relevanta beslut samt arbeta med regulatoriska frågor. Är du vår nästa kompetenta medarbetare? Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Swedegas är ett infrastrukturföretag som driver det svenska stamnätet för gas i sydvästra Sverige, och Weum är landets största gasdistributör. Vi börjar nu bygga en energikoncern med ett bredare utbud av hållbara lösningar för framtidens energiförsörjning - Nordion Energi AB. Vi behöver dig, en ytterligare viktig medarbetare för att ta oss vidare på resan.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I ditt dagliga arbete kommer du arbeta mot såväl verksamhet som ledning och förväntas ta en aktiv del i bolagets projekt och affärsmässiga beslut.
Bolagets verksamhet förutsätter flexibilitet och att omfördelning av arbetsuppgifter kan ske för att verksamheten skall fungera på bästa sätt.
Utöver det löpande arbetet får du även möjlighet att arbeta strategiskt och utveckla, implementera och kommunicera styrdokument och processer inom relevanta rättsområden samt i förekommande fall utveckla och hålla juridiska utbildningar anpassade till verksamhetens behov.

Övriga arbetsuppgifter:

 • Upprätta och granska avtal, myndighetskontakter, svara på remisser och ansvara för omvärldsbevakning.
 • Medverka till att säkerställa regelefterlevnad/compliance.
 • Förhandlingar
 • Regulatoriska frågor
 • Tvister och skadeståndsfrågor
 • Svara på frågor från organisationen angående juridiska ärenden.
 • Förvärv
 • Sekreterare i styrelsen
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten är placerad på vårt Malmökontor och du rapporterar till HR Chef.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

 • Juridisk examen och flera års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete från befattning som bolagsjurist eller erfarenhet från byrå
 • I och med att vårt dotterbolag Swedegas AB är upphandlingspliktigt enligt LUF är det meriterande om du har erfarenhet av det upphandlingsrättsliga regelverket
 • Uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Vi anser att det är meriterande om du har erfarenhet av energibranschen

Som person är du affärsmässig, prestigelös och pragmatisk utan att släppa kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Du arbetar strukturerat och du är trygg med att fatta beslut. I din yrkesroll är du driven, engagerad, kommunikativ, har lätt att etablera relationer och tycker om att agera rådgivande till dina kollegor. För att axla rollen behöver du vara en lagspelare och har mycket lätt för att samarbeta.

Nordion Energi AB

Nordion Energi AB

Samhället befinner sig i en stor förändring där klimatfrågan står i centrum. Nordion Energi är en ny koncern och vi har bildats för att vara med och driva omställningen mot mer förnybar energi. Det är en stor uppgift vi har att lösa, och för det behöver vi tänka nytt och agera snabbt.
Vi är specialiserade på infrastruktur, som är en nyckel för att vi ska nå ett hållbart samhälle. Idag har vi infrastruktur för gas och mer grön gas, som biogas och vätgas, står därför högst på vår lista. Men vi vill mer än så. Vi satsar vår kraft på att skapa ett hållbart och flexibelt energisystem som är rustat för framtiden; där el, gas och värme samspelar.
Det råder ingen brist på förnybar energi. Utmaningen är att göra den tillgänglig - där den behövs, när det behövs och till ett konkurrenskraftigt pris. Det är här infrastrukturen spelar en avgörande roll.
Det är en spännande resa som vi ska göra - tillsammans med våra kunder och andra partners som har samma mål som vi: 100 procent grön energi.

Nordion Energi AB
Arbetsgivare Nordion Energi AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-11-20
Lovisa Wang-Larsen
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Lovisa Wang-Larsen

0708-888 411

Räkna ut avståndet till jobbet

Riggaregatan 57, Malmö