TNG
Category Manager till Staples i Borås

Category Manager till Staples i Borås

Har du kunskap om kontorsprodukter och leverantörer inom branschen? Här får du en varierande roll och ges möjlighet att utvecklas!

Arbetsgivare Staples
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-22
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Emelie Lämhed
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Emelie Lämhed

0737452223

Har du kunskap om kontorsprodukter och leverantörer inom branschen? Här får du en varierande roll och ges möjlighet att utvecklas!

Vi utökar på Merchandising och söker nu efter en Category Manager. I rollen som Category Manager är du ansvarig för kategoriutveckling, att aktivt arbeta med sortimentsutveckling för att ligga i framkant samt säkerställa ett konkurrenskraftigt erbjudande.

Söker du en spännande roll där du får hantera många kontaktytor och jobba nära kollegor inom marknad, försäljning, anbud, inköp och inte minst våra leverantörer? Då måste du läsa vidare!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Staples befinner sig i en expansiv fas med mycket spännande möjligheter för rätt person. Vi erbjuder dig ett företag som ligger i framkant och ständigt strävar efter att hitta nya områden för att nå tillväxt och bevara rollen som marknadsledande.

Staples Corporate Responsibility (CR) arbete omfattar vårt engagemang i det samhällsansvar vi har som företag. Staples CR är uppbyggt kring tre grundpelare - samhälle, miljö och etik - och uttrycker vår önskan att bidra till inkluderande samhälle, praktisera god affärsetik samt ta ansvar för miljön.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer ansvara för optimering av sortiment samt analys och utvärdering av marknaden och våra konkurrenter. Du ansvarar för att ta fram nytt sortiment och prognostisering. Vidare är du delaktig och supporterande vid anbudsförfrågningar samt sprider produktkunskap inom din kategori i organisationen.

  • Utveckla, planera och implementera framtagna kategoriplaner i syfte till att driva kategoriutveckling i linje med organisationens övergripande plan.
  • Upprättande och underhåll av leverantörer samtidigt som du driver, avslutar och säkerställer ett starkt partnerskap.
  • Avtalsförhandlingar mot leverantörer i mån att säkerställa korrekt uppdaterad prisbild samt leveransvillkor.
  • Stärka täckningsbidrag på produktnivå samt att strukturerat arbeta för att nå uppsatta KPI:er.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

På Staples är vi ett väl sammansvetsat och utvecklat team som har ett stort engagemang för det vi gör. Då våra lösningar och produkter efterfrågas av allt fler kunder präglas vardagen av många inspirerande utmaningar i ett högt tempo. Du ges stor frihet i din roll vilket främjar din egen utveckling men innebär också ett eget ansvar.

Staples har huvudkontor i Borås och du kommer vara en del av vårt Kategoriteam. På Merchandising finns två team, ett med fokusområde på Office, Tech & Print samt ett med fokusområde med produktlösningar utanför office-produkter.

Rollen som Category Manager kräver en god samarbetsvilja och ett starkt kompetensutbyte mellan inblandade roller från samtliga avdelningar i organisationen för att driva utvecklingen framåt.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen drivs du av ett bra affärsmannaskap. Du är analytisk såväl serviceinriktad i ditt arbete och motiveras av att uppnå resultat. Du är en person med ett gott sinne för planering och struktur som är noggrann i ditt arbete. Du är en positiv och kommunikativ person med en lösningsorienterad inställning.

För att trivas och lyckas som Category Manager har du också:

  • Tidigare erfarenhet av förhandlingar med goda resultat.
  • En universitetsutbildning inom relevant område som ekonomi eller inköp.
  • God vana av att arbeta i affärssystem liknande Business Object, Salesforce eller SAP.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i MS Office produkter.
  • Meriterande är om du har specifik branscherfarenhet och produktkännedom inom Office.
Staples

Staples

Staples är marknadens ledande leverantör av produkter och lösningar inom kontor, städ & hygien, kök & servering, skola & förskola, möbler, förpackningsmaterial, sjukvård & omsorg, datortillbehör och profil/branding, för dagens och morgondagens arbetsplatser.
Vi är övertygade om att rätt utrymmen på din arbetsplats ger dig förutsättningarna för att trivas. Som vi säger - ”When your space works, everything works”.
Våra kunder finns i alla storlekar, från offentliga verksamheter, stora privata företag och organisationer till småföretag och privatpersoner. Våra kunder kan handla där det passar dem bäst; i våra 10 butiker, via säljare, kundtjänst eller direkt på nätet, läs mer på www.staplesadvantage.se
Staples Sverige och Danmark har sitt huvudkontor i Borås, ett toppmodernt lager i Växjö och säljkontor i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Tillsammans är vi närmare 400 anställda.

Arbetsgivare Staples
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-22
Emelie Lämhed
Hos oss söker du jobb utan personligt brev, ålder eller bild – fördomsfritt helt enkelt!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Emelie Lämhed

0737452223

Räkna ut avståndet till jobbet

Humlegatan 15, Borås