TNG
Chef Teknik och Projekt till Transitio

Chef Teknik och Projekt till Transitio

Transitio söker en affärsorienterad Chef för Teknik och Projekt till verksamheten i Stockholm

Arbetsgivare AB Transitio
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-11-20
6 v semester 6 v semester
Centralt kontor Centralt kontor
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Dana Jennerström
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Transitio söker en affärsorienterad Chef för Teknik och Projekt till verksamheten i Stockholm

Är du en erfaren ledare med stort intresse för teknik samt erfarenhet av att driva och ansvara för komplexa projekt? Trivs du i en roll där du bygger upp organisationer, förvaltar, effektiviserar och utvecklar verksamheter? Vi söker en chef för Teknik och Projekt som vill bidra till Transitios fortsatta utveckling och skapandet av ett hållbart samhälle. Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta järnvägsfordon för främst regional järnvägstrafik åt Sveriges regioner. Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vår strävan är att bistå regionaltrafiken med de spårfordon de behöver samt vara den kunskapspartner och resurs inom järnvägsområdet som regionen behöver. Du kommer till en organisation som präglas av en hög och positiv förändringstakt. Vi har genom åren tagit många bra initiativ och skapat bra arbetsprocesser men allt är inte satt på plats ännu. Det ger dig stora möjligheter att vara med och forma såväl vårt strategiska som operativa arbete. Vi är en mindre organisation som lyssnar, utvecklas, lär av varandra. Vi ger alla våra medarbetare stort utrymme till påverkan och utveckling. Vi ser det som en självklarhet att vi hjälps åt när det behövs. Välkommen till en organisation där ditt arbete uppmärksammas och spelar roll. Vi jobbar i team, hjälps åt och arbetar tillsammans mot uppsatta mål. Vi söker en modig, engagerad och förtroendeingivande ledare som med en stark vilja och stor drivkraft motiverar sina medarbetare och utvecklar verksamheten.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I syfte att förbättra och utveckla, med fokus på affärsmässighet och resultat, delar vi Transitios verksamhet i två tydliga grupper: Teknik och Projekt samt Förvaltning. Som chef för Teknik och Projekt kommer du bygga upp en ny organisation med en grupp kompetenta kollegor som i nuläget består av projektledare, förändringsledare- och verksamhetsutvecklare. Du ansvarar för att planera och leverera inom gruppens ansvarsområde och mot satta mål. Som chef för Teknik och Projekt ansvarar du för gruppens dagliga arbete och agerar strategiskt för att utveckla gruppen långsiktigt inom ramen för Teknikavdelningens uppdrag. Du kommer att arbeta mot många gränssnitt såväl internt som externt tex. hyrestagare, fordonsägare, leverantörer av fordon och underhåll samt operatörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Personalansvar
  • Styra och leda konsulter främst inom Teknikområdet.
  • Förvalta och utveckla Transitios arbetssätt inom Teknik och Projekt.
  • Identifiera relevanta nyckeltal och sätta mål för området.
  • Ansvara för årsmål, resultat och leverans inom ansvarsområdet.
  • Ansvara för att hantera löpande verksamhetsnära frågor och lösa uppkommande problem.
  • Agera affärsmässigt och bidrar till att effektivisera verksamheten kontinuerligt, inkl. framtagning och utveckling av processer.
  • Skapa förutsättningar för dialog, samverkan med berörda parter. 

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som chef för Teknik och Projekt har du personalansvar för ca 10 medarbetare och du arbetsleder även inhyrda konsulter. Personalens placeringsorter är Stockholm och Västerås. I rollen ingår att omhänderta och utveckla gränssnittet med Transitios intressenter. Som Chef för Teknik och Projekt är man Sponsor för ett flertal tekniskt- och affärsmässigt komplexa projekt. Chef för Teknik & Projekt rapporterar till Teknisk Direktör och sitter i Teknikavdelningens Ledningsgrupp tillsammans med Teknisk Direktör och Förvaltningschef.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har teknisk, akademisk utbildning eller motsvarande, samt flera års arbetslivserfarenhet från relevant verksamhetsområde eller motsvarande. Du har troligen erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förvaltningsarbete ur ett verksamhetsperspektiv inom fordonsanskaffning, projektledning, säkerhetsstyrning och / eller säkerhetsstyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av komplexa tekniska projekt och av kommersiella avtal samt förståelse för tekniska systems livscykel och behov av underhåll, drift och skötsel. 

Grundläggande kunskaper inom järnvägsteknik/järnvägsfordon och LUF är meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift är ett krav.

Du har ett stort intresse av att leda och utveckla medarbetare och är en erfaren ledare. Du är en trygg, naturlig ledare som är van att coacha och utveckla medarbetare. Du är resultatinriktad, har erfarenhet av förändringsarbete, är analytisk och har god problemlösningsförmåga. Eftersom du har modet att prova nya angreppssätt är du även prestigelös, inkluderande och uppmuntrande med förståelsen om att personalen är företagets viktiga resurs. Du är ansvarsfull, kan prioritera och uppnår resultat med hög kvalité genom såväl självständigt arbete som i samarbete med andra. Vi söker en modig, engagerad och förtroendeingivande ledare som med en stark vilja och stor drivkraft motiverar sina medarbetare och utvecklar verksamheten.

AB Transitio

AB Transitio

AB Transitio är ett bolag som ägs av tjugo stycken landsting/regioner i Sverige. Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta järnvägsfordon för främst regional järnvägstrafik för Sveriges regioner. Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll.

Arbetsgivare AB Transitio
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-11-20
Dana Jennerström
Hos oss söker du jobb utan personligt brev, ålder eller bild – fördomsfritt helt enkelt!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Drottninggatan 92