TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Controller – fokus regelefterlevnad till PostNord

Nu utökar PostNord ekonomiteamet med en Controller med fokus på regelefterlevnad till kontoret i Stockholm.

Har du jobbat med compliance, extern rapportering eller annan regulatorisk rapportering och vill nu ha en ny utmaning? Har du erfarenhet av juridik- eller ekonomiroller och vill nu arbeta med att tolka och förklara nya regelverk inom en större organisation? Då kan vi ha jobbet för dig!
Som en del av teamet kommer du att få arbeta i en roll som involverar både utveckling och koordinering av koncernens processer och rapportering, med fokus på nya regelverk såsom IFRS, EU-taxonomi och CSRD. Utöver detta kommer du också att arbeta operativt inom koncernens legala rapportering.

Låter detta jobbet intressant? Sök redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Som Controller tillhör du Group Accounting & Tax som bland annat ansvarar för koncernens legala rapportering, koncernbokslut, extern rapportering, koordinering av extern revision, ramverk för intern kontroll samt styrning av koncernens skattefrågor. Du ingår i ett team bestående av 7 personer där trivseln är väldigt hög och som har ett gott samarbete mellan ansvarsområdena.

Du kommer till ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Ledorden för ledarskap och självledarskap är ABC som i ansvarstagande (Accountable), modig (Brave) och engagerad (Committed).

Du utgår från huvudkontoret i Solna men har även möjlighet att jobba remote. På kontoret finns en rad faciliteter för personalens bästa som inkluderar egen restaurang och café samt gym och sporthall.

6 v semester
6 v semester
Flextid
Flextid
Friskvård
Friskvård
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som Controller med fokus regelefterlevnad på PostNord kommer du få en viktig roll i att bevaka, analysera och koordinera implementeringen av nya rapporteringsregelverk inom hela koncernen. Detta kommer att inkludera allt från tolkning av regelverk, till att utarbeta och förankra nya processer, ta fram underlag och mallar och bidra till kravställning av systemstöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

Värt att veta

I rollen kommer du att samarbeta med flera olika delar av vår nordiska koncern och rapportera direkt till Head of Group Accounting and Tax. Tjänsten är på heltid och utgår från PostNords huvudkontor i Solna och startar så fort rätt person kan vara på plats.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, troligen inom ekonomi, juridik eller angränsande. Du har kanske tidigare erfarenhet inom extern koncernrapportering, utveckling av ekonomiprocesser inom en större koncern, inom revision eller arbetat som konsult. Du har ett intresse av kvalificerad regelverksanalys inom redovisning och legala regelverk. Har du kunskaper inom kravställning för IT-stöd och hållbarhetsrapportering är det meriterande.

För att lyckas i rollen så behöver du vara analytisk och systematisk och kunna bryta ner principiella och strategiska regelverk och planer till konkreta aktiviteter och processer. Du är självgående och van att självständigt driva mot uppsatta mål. Du är initiativtagande och kommunikativ och uttrycker dig pedagogiskt i både tal och skrift. God samarbetsförmåga är en förutsättning då arbetet innebär många kontakter med olika kompetenser.

Alla lediga jobb