TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

EHS Officer till Coherent i Stockholm,Järfälla

Vi söker en Environmental Health & Safety (EHS) Officer till Coherent i Stockholm. Läs mer om tjänsten nedan.

Vill du ha ett omväxlande och stimulerande arbete med ansvar för miljö, arbetsmiljö - och säkerhetsfrågor? Har du kanske tidigare erfarenhet av EHS från företag inom tillverkningsindustrin samt brinner för arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor? Då kan du vara den vi söker för att stärka både säkerhetsnivån och arbetsmiljön på Coherent i Järfälla.

Bli Coherents nya kollega och bidra med din expertis under tiden deras ordinarie kollega går på föräldraledighet. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Detta är en visstidsanställning på 16-18 månader med eventuellt möjlighet till överrekrytring i ett senare skede. Rent praktiskt innebär det att du blir anställd hos Coherent och därför får ta del av deras förmåner. 

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. 

Bonus
Bonus
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

I rollen som EHS Officer kommer du till en verksamhet där EHS rutiner redan har blivit etablerade av den ordinarie EHS Officer och där det redan finns tydliga arbetsprocesser. Samtidigt får du möjlighet att utveckla och förbättra processerna och ansvara för uppföljning av olika projekt kring säkerhetsfrågor.

Dina arbetsuppgifter:

Värt att veta

Du kommer att vara Coherent Järfällas expert inom arbetsmiljö, hälsa och säkerhet samt den lokala representanten i det globala EHS arbetet. I den här rollen kommer du att rapportera till EHS Manager Europe och det förväntas att du äger och ansvarar för arbetsmiljö- och brandsäkerhetsfrågor för anläggningen i Järfälla.

Tjänsten är inledningsvis en visstidsanställning på heltid under 16-18 månader, men med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning i ett senare skede. Start sker så snart rätt person kan vara på plats eller senast under juni månad 2023 för att möjliggöra en god överlämning från ordinarie kollega. 

Våra förväntningar

För att vara aktuell för denna roll ser vi att du är utbildad ingenjör eller har motsvarande utbildning och kunskaper inom EHS. Du bör även vara väl införstådd i arbetsmiljöverkets föreskrifter och ha erfarenhet av att applicera dessa. Coherents verksamhet kräver att du har goda kunskaper i kemikaliehantering med tillhörande riskbedömningar och att du även kan vara med och riskbedöma andra kritiska arbetsmoment som t.ex. installation av ny utrustning. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, gärna med högt ställda regulatoriska krav.

Då du kommer ha löpande kontakt med kollegor i Sverige, USA och Tyskland bör du behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du kommer även att vara ansvarig för att dokument såsom policy och rutiner uppdateras vilket också ställer krav på skriftliga färdigheter. För att du ska vara framgångsrik i rollen som EHS officer ser vi att du har ett systematiskt tillvägagångssätt, är strukturerad, initiativrik och trivs med eget ansvar. Du är nätverkande, och har en god kommunikativ förmåga.

Alla lediga jobb