TNG
Elkonstruktör till Marco i Ängelholm

Elkonstruktör till Marco i Ängelholm

Vill du ansvara för el- och automationslösningar och arbeta i en supporterande roll? VPG i Ängelholm söker en elkonstruktör!

Arbetsgivare Vertical Positioning Group
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-12-25
Parkering Parkering
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Angelina Nilsson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Vill du ansvara för el- och automationslösningar och arbeta i en supporterande roll? VPG i Ängelholm söker en elkonstruktör!

En elkonstruktör sökes till VPG i Ängelholm som ansvarar för elkonstruktion och styrning av våra kundanpassade lyftbord. Du ansvarar för teknikområdet el och automation samt hydraulik och du får därigenom chans att axla en nyckelroll inom företaget. Du kommer att arbeta nära så väl produktionen som säljteamet och vara support kring el- och automationsspecifika och hydraulikrelaterade frågor. Vi ser fram emot din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ta möjligheten att arbeta på det marknadsledande företaget Vertical Positioning Group (med varumärkena som Marco, Hymo, Jihab och Saxon) som tillverkar lyftbord och materialhanteringsutrustning av hög kvalitet. Applikationsområden för deras lyftbord är många, bland annat används de för vertikal positionering i tillverkande industrier, som arbetsplattformar eller för transport av fordon. Som elkonstruktör kommer du få en central funktion i företaget och vara den som man internt vänder sig till vad det gäller el- och automationsrelaterade och hydraulikspecifika frågor. Vi kommer att satsa på att kompetensutveckla dig inom hydraulik och du kommer att få gå externa utbildningar för att ta dig an ansvaret på ett bra sätt. Du får här chans att bidra med din tekniska kompetens och där ditt engagemang bidrar till att ta verksamheten framåt.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som elkonstruktör kommer du att vara länken mellan säljteamet och produktionen. Du utformar kundspecifika lösningar och har ett tekniskt ansvar gällande el- och automation och hydraulik. Din roll kommer bland annat att innefatta:

 • Elkonstruktion och PLC-programmering samt hydraulikkonstruktion.
 • Ansvara för hela den produktionsberedande processen (framtagning av ritningar (Cadett Elsa för elkonstruktionen och SolidWorks för hydraulikkonstruktionen), komponentval, orderberedning i deras Excelbaserade konfigureringsprogram, beredning i MPS-system, produktionsberedning i affärssystemet (iScala)). Även framtagning av användarinstruktioner, produktmanualer och liknande dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter.
 • Säkerställa att produkterna uppfyller grundläggande krav enligt specifika standarder.
 • Vara en intern support gällande el- och automationsspecifika och hydraulikrelaterade frågor samt felsökningsuppdrag i produktionen.
 • Delta i utvecklingen av arbetsmetoder.
 • Ansvara för att se till att underlagen genereras inom givna tidsramar.
 • Arbetet sker ofta i projektform. Du kommunicerar och samarbetar med personer från olika avdelningar internt.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer arbeta på kontoret i Ängelholm där även produktionen finns. Totalt arbetar 105 personer på VPG i Sverige och du kommer ingå i konstruktionsavdelningen bestående av 15 personer. Du kommer att rapportera till den tekniska chefen.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas och prestera väl i rollen söker vi dig som har:

 • Har minst en eftergymnasial utbildning inom el/automation.
 • Goda kunskaper inom elkonstruktion mot industrin
 • Goda kunskaper inom PLC-programmering
 • Goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i både svenska och i engelska

Det är meriterande om du har

 • Har arbetat praktiskt i en tillverkande verksamhet, som servicetekniker eller liknande.
 • Har erfarenhet av hydraulikkonstruktion.

Personlighetsmässigt är du initiativtagande och tar ansvar för att leverera inom ditt ansvarsområde. Du har ett kvalitetsinriktat sätt, är prestigelös och är en skicklig problemlösare. Därutöver trivs du med att samarbeta med andra, är serviceinriktad och kommunikativ till sättet.

Vertical Positioning Group

Vertical Positioning Group

VPG utvecklar, tillverkar och marknadsför lyftbord samt materialhanteringsutrustning genom varumärkena Marco, Hymo, Jihab och Saxon, och är marknadsledande inom sin bransch. VPG har knappt 200 anställda, varav drygt 100 i Sverige, och ingår i Southworth gruppen med 600 anställda med produktion i USA, Sverige och Kina.

Arbetsgivare Vertical Positioning Group
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-12-25
Angelina Nilsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Räkna ut avståndet till jobbet

Helsingborgsvägen 52, Ängelholm