TNG
Erfaren ingenjör inom processkontroller till II-VI

Erfaren ingenjör inom processkontroller till II-VI

II-VI som är världsledande inom optisk kommunikation söker en ingenjör med kunskaper i processkontroll / statistisk processtyrning

Arbetsgivare II-VI / Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-02-25
6 v semester 6 v semester
Bonus Bonus
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Dana Jennerström
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

II-VI som är världsledande inom optisk kommunikation söker en ingenjör med kunskaper i processkontroll / statistisk processtyrning

Teknikinnovativa II-VI och dess svenska verksamhet Finisar, står för många banbrytande optoelektroniska produkter i världsklass. Till verksamheten i Järfälla söker vi nu en SPC-ingenjör med kunskaper inom processkontroll och kvalitetsteknik som kommer ha ett övergripande ansvar för kontinuerligt arbete med implementering, förbättring och samordning av processkontroll inom samtliga areor inom wafer fab. Välkommen till ett kompetensintensivt och snabbväxande verksamhet med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss på II-VI kommer du ha en viktig och utvecklande roll i en internationell och högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer direkt påverka vår utveckling som världsledande företag inom optisk kommunikation. Du kommer att vara en del av en öppen och välkomnande atmosfär samtidigt som du arbetar på en framtidsriktad och global marknad. II-VI värnar om sina anställda och engagerar sig för att skapa ett så bra arbetsklimat som möjligt för att du som anställd ska trivas och utvecklas och vi är stolta över våra värdegrunder som är: Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

II-VI befinner sig på en utvecklingsresa och många processförbättrings- och utvecklingsinitiativ hanteras dagligen. Produktionen pågår alla dagar i veckan parallellt med utvecklingsprojekt och din erfarenhet och förståelse för processkontroller, statistik och av projektledning är viktiga parametrar.

Som SPC-ingenjör ansvarar du för:

  • Implementera SPC-metodik i wafer fab, vilket innebär utveckling och implementering av statistiska processkontroller för wafer processer samt rekommendationer av ändamålsenliga verktyg för kvalitetskontroller. 
  • Supportera processingenjörer på våra samtliga produktionsareor med kvalitetssäkrat arbetssätt så som styrverktyg, analys, rapporter.  
  • Tillsammans med processingenjörer, identifiera och definiera alla arbetsflöden samt ta fram SPC-processer för övervakning och kvalitetskontroll.
  • Leda förbättringsaktiviteter genom att till exempel integrera SPC mot fabriksapplikationer och utveckla olika kvalitetsverktyg för dataanalyser.
  • Teknisk utbildning i SPC-metodik och six sigma.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som SPC-ingenjör kommer du ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm och med kollegorna runt om i världen. Du kommer ha ett nära samarbete med processingenjörer, där respektive ingenjör har ett eget specialistområde såsom torretsning / tunnfilmsdeponering, epitaxi, våtkemisk bearbetning, CMP och litografi. Du kommer även samarbeta med tekniker i fabben i frågor som rör den direkta produktionen.

Kontoret är beläget i Järfälla. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som i grunden är civil- eller högskoleingenjör, eller har annan relevant bakgrund, med flera års yrkeserfarenhet där du har dokumenterad erfarenhet av att leda och ansvara för komplexa projekt. Har du utbildning och/eller erfarenhet inom statistik är det mycket meriterande. Har du dessutom erfarenhet av processindustrin, är även det en merit. Vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljö. God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som SPC-ingenjör ser vi framförallt att du har erfarenhet från processkontroller, dataanalyser och kvalitetsarbete, är engagerad och har en god analytisk förmåga. Du har goda kunskaper i olika analysmetoder och kvalitetskontrollsverktyg såsom: kontroll diagram, pareto diagram, histogram, scatter diagram, etc. 
Vidare krävs det att du har mycket goda kunskaper i Excel och dataanalysverktyg som JMP eller liknande programvara. Som person är du handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalitet. Du trivs med eget ansvar och projektledning där du kan driva ditt arbete självständigt samtidigt som du uppskattar teamarbete och har en god kommunikativ förmåga.

Du är nyfiken och idérik med en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och trivs att arbeta både strategiskt och "hands on" utifrån egna initiativ., samtidigt som du kan stötta och uppmuntrar andra när det uppstår problem.  

Det finns stort utrymme att själv kunna påverka och utveckla den nya SPC-ingenjör rollen.

II-VI / Finisar

II-VI / Finisar

II-VI Incorporated, a global leader in engineered materials and optoelectronic components, is a vertically integrated manufacturing company that develops innovative products for diversified applications in the industrial, optical communications, aerospace & defense, life sciences, semiconductor capital equipment, and consumer markets. Headquartered in Saxonburg, Pennsylvania, the Company has research and development, manufacturing, sales, service, and distribution facilities worldwide. The Company produces a wide variety of application-specific photonic and electronic materials and components, and deploys them in various forms, including integrated with advanced software to support our customers. Finisar Sweden is part of II-VI Corp since September 2019.Today II-VI has 22 000 employees in the world and 180 in Järfälla.

Arbetsgivare II-VI / Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-02-25
Dana Jennerström
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Bruttovägen 3