TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Facility Engineer – Coherent – Järfälla

Vi söker en Facility Engineer som ska leda projekt i varierande storlek och komplexitet hos Coherent (fd II-VI) i Järfälla.

Har du erfarenhet från liknande roll inom teknikintensiv verksamhet eller halvledarindustrin? Motiveras du av att arbeta med planering som avser både kort- och långsiktiga behov samt har erfarenhet av verksamhet/projektledning inom drift, underhåll och utbyggnad? Då är detta tjänsten för dig!

Det världsledande företaget Coherent (fd II-VI) som arbetar med optiska system och optoelektroniska komponenter söker nu en fastighets ingenjör (Facility Engineer) som ska ansvara för olika bygg- och installationsprojekt i hela kedjan, från förstudie till färdigt för överlämnande till Produktion.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laserkomponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell och kollektivavtal. 

I rollen som fastighets ingenjör (Facility Engineer) kommer du spela en väldigt viktig nyckelroll och ha stor betydelse för produktionsenhetens kapacitet, kvalitet och stor påverkan på utveckling av arbetssätt och processer.

Bonus
Bonus
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som fastighets ingenjör (Facility Engineer) kommer du löpande ta fram och uppdatera anläggningarnas drift och underhållsplaner för olika fastighets mediasystem, (ventilation/kyl/värme/gaser etc.) samt vara delaktig vid framtagande av investeringsplaner rörande anläggning. Du kommer ta fram verksamhetens kravspecifikationer och underlag vid upphandlingsförfaranden och fastighetsinvesteringar samt tillse efterföljelse av entreprenadavtal. I samverkan med övriga avdelningar kommer du arbeta med anläggningsprojektering samt projektledning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Värt att veta

Som fastighets ingenjör (Facility Engineer) rapporterar du till Manager Maintenance & Facility och du kommer arbeta nära samt ha en tät dialog med fastighetsägaren med tillhörande driftpersonal bl a. I denna roll har du betald övertid och eftersom detta är en verksamhetsnära roll med många kontaktytor, är det viktigt att du är flexibel samt tillgänglig för dina kollegor under kontorstimmar och helst utgår från anläggningen i Järfälla.

Våra förväntningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för denna roll söker vi dig som har arbetslivserfarenhet från liknande roll inom fastighetstekniska frågor i fabrikstyp. Du trivs och har erfarenhet av att arbeta med långsiktigt förändringsarbete, gärna inom produktionsinfrastruktur. Du måste också vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du; har BasP/U utbildning, erfarenhet av driftsättning samt uppbyggnad inom området säkerhet/larm/bevakning och/eller har erfarenhet från liknande verksamhet som arbetat med tillverkning av halvledare.

I denna roll har du många kontaktytor och ansvarsområden. För att du ska vara framgångsrik i detta ser vi därför att du har god samarbetsförmåga och kan ge samt ta emot konstruktiv feedback. Du är resultatorienterad och har mycket god planerings- och problemlösningsförmåga samt är driven och kan arbeta i högt tempo och hantera pressade situationer.

Alla lediga jobb