TNG
Fastighetsekonom till HSB Skåne i Lund

Fastighetsekonom till HSB Skåne i Lund

Vill du arbeta med ekonomi i en öppen och prestigelös kultur i fastighetsbranschen? Sök rollen som fastighetsekonom på HSB Skåne!

Arbetsgivare HSB Skåne
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-22
Friskvård Friskvård
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Gym på kontoret Gym på kontoret
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Anna Nydahl
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Nydahl

0709809757

Vill du arbeta med ekonomi i en öppen och prestigelös kultur i fastighetsbranschen? Sök rollen som fastighetsekonom på HSB Skåne!

Som fastighetsekonom på HSB Skåne i Lund arbetar du i en bred och varierande roll med ansvar för ekonomiska uppgifter kopplat till HSB:s hyresrätter. Har du tidigare erfarenhet av en liknande roll inom ekonomi i fastighetsbranschen? Brinner du för fastigheter och trivs i en öppen och framåtsträvande organisation som har människan i fokus? Då kan den här rollen vara något för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som medarbetare på HSB Skåne är du en del av en organisation som hela tiden strävar efter att bli bättre, både som organisation och arbetsplats. Här erbjuds du möjligheter att påverka din utveckling och utforma rollen som fastighetsekonom. Hos HSB präglas organisationen av våra kärnvärden: Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Våra beslutsvägar är korta där du ges goda möjligheter att påverka och får stor frihet under ansvar.

HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som fastighetsekonom har du en nyckelroll och fungerar som en länk mellan förvaltare och projektledare där du ansvarar för uppföljning av olika projekt som genomförs i varje fastighet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

  • Följa upp och kontrollera ekonomin i hyresfastigheterna.
  • Analysera hyresintäkter, fastighetskostnader, investeringar och utfall av drift och underhåll.
  • Leda och stötta förvaltare i budgetarbete, prognoser och analyser.
  • Vara delaktig i framtagande av tertialrapporter och årsrapporter.
  • Ta fram investeringskalkyler samt utveckla/dokumentera rutiner och processer.
  • Granska, bevaka och säga upp hyresavtal samt ta fram underlag för hyresförhandlingar.
  • Redovisa moms och rapportera till Skatteverket.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ingår i ett sammansvetsat team inom hyresaffären som arbetar proaktivt och nära den övriga organisationen, såsom marknad, ekonomi och förvaltning. Din arbetsplats är HSB Skånes kontor i centrala Lund och du rapporterar till affärsområdeschefen för avdelningen.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att bli framgångsrik i rollen som fastighetsekonom ser vi att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll inom ekonomi. Vi ser gärna att du har arbetat inom fastighetsbranschen, med fördel om du arbetat med hyresrätter.

Du har goda systemkunskaper och är van att arbeta i Excel. Vidare behärskar du svenska och engelska obehindrat i tal och skrift då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt.

Som person är du nyfiken, analytisk och strukturerad. Du har en god kommunikationsförmåga och har lätt för att ta kontakt med både interna och externa parter. Du tar initiativ och har förmåga att självständigt och tillsammans med andra driva på arbetet. Vidare ser du till helhetsbilden och har förståelse för hur beslut påverkar de olika delarna av organisationen.

HSB Skåne

HSB Skåne

HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela Sverige – i dag totalt cirka 25 000 hyresrätter och 340 000 bostadsrättslägenheter. HSB (i samarbete med Danske Bank) erbjuder också Sveriges största bosparande vilket kan ge möjlighet till förtur till HSBs befintliga och nya hyresrätter samt nybyggda bostadsrätter i hela landet.

HSB Skåne satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose kundernas behov. Verksamhetsidén är att utveckla attraktiva boendemiljöer genom nyproduktion av bostäder, genomföra ombyggnationer och reparationer samt tillhandahålla ett brett utbud av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med vårt varumärke och i detta ingår att vi har en kompetent och motiverad personal som trivs på sin arbetsplats. Därför satsar vi mycket på internutbildning, trivselaktiviteter och att miljön är så innovativ som möjligt. HSB Skåne har 180 medarbetare som verkar i 17 kommuner i Skåne. Marknadsområdeskontor finns i Lund, Eslöv, Ystad, Hässleholm och Kristianstad. HSB ger dig möjlighet till ett spännande och självständigt arbete i en organisation som utgår från den kooperativa grundidén och samverkan med deras medlemmar. HSBs jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

HSB Skåne
Arbetsgivare HSB Skåne
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-22
Anna Nydahl
Ålder har inget med kompetens att göra. Så vi frågar inte efter den!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Nydahl

0709809757

Räkna ut avståndet till jobbet

Gnejsvägen 17, Lund