TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Finanscontroller till Haninge kommun

Nu söker vi efter en finanscontroller till teamet på Haninge kommun. Varmt välkommen med din ansökan!

Har du erfarenhet som redovisningsekonom eller controller och vill nu ha en ny utmaning? Vill du jobba med att samordna upplåning och finansiell hantering inom offentlig förvaltning? Är du en prestigelös person som är nyfiken och öppen för att lära nytt? Då har vi ett jobb för dig.

Nu söker vi en finanscontroller för att förstärka ekonomiavdelningen på Haninge kommun, sök redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Som finanscontroller på enheten koncern- och finansredovisning på Haninge kommun kommer du att ha en viktig roll för att skapa en effektiv finansförvaltning och arbeta med finansiell samordning mellan kommunen och de helägda bolagen.

Du kommer till en välfungerande och harmonisk grupp där trivseln är hög och man har roligt tillsammans. Arbetsklimatet är öppet och hjälpsamt och de olika enheterna inom avdelningen har ett gott samarbete där du förväntas att både ge och ta hjälp för att kunna jobba så effektivt som möjligt.

Din närmsta chef är en erfaren ekonom och controller som varit chef inom kommunen de senaste fem åren och som tillsammans med en extern konsult kommer kunna agera stöd och ge råd när det behövs. Du kommer även att samarbeta med representanter från de helägda bolagen.

Du kommer jobba i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Du kommer ha fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Distansarbete
Distansarbete
Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Livspussel
Livspussel

Dina arbetsuppgifter

Rollen som finanscontroller är helt ny och är placerad inom enheten Koncern- och finansredovisning som är en del av ekonomiavdelningen. Ekonomiavdelningen har det övergripande ansvaret för kommunens och de helägda bolagens finansverksamhet. Ditt uppdrag är att säkerställa och samordna finansverksamheten, hos kommunen och de helägda bolagen, och att resurser därmed används på bästa sätt.

Du kommer att vara med, och till viss del ansvara för, att utveckla processer, rutiner och anvisningar för finansverksamheten eftersom vi är i uppstarten med att upprätta finansråd och internbank. I finansverksamheten ingår likviditetsförvaltning, finansiering, placeringar och borgen. Finansverksamhetens övergripande syften är att säkerställa att kommunen och de helägda bolagen förvaltar sina medel på ett sådant sätt att krav på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses och medverka till en god ekonomisk hushållning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

 

Värt att veta

Du utgår från kontoret i Haninge med möjlighet att jobba på distans upp till tre dagar i veckan. Du kommer i första hand att rapportera till chef för enheten koncern- och finansredovisning. Tjänsten tillsätts så snart rätt person kan vara på plats.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har:
• högskoleexamen inom ekonomi
• erfarenhet och kunskap om finansverksamhet samt redovisning för de arbetsuppgifter som ingår i tjänsten
• erfarenhet av att göra uppföljningar och analyser inom ekonomi och gärna av att driva utvecklingsarbete
• mycket god kunskap i office-paketet och då särskilt Microsoft Excel/Kalkylark
• goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetat inom en ekonomifunktion i offentlig sektor, samt om du har erfarenhet av finansiella system och verktyg.

Som person är du nyfiken och drivs av att lära dig nytt, tar egna initiativ till förändringar, förbättringar och utveckling. Du är en bra lagspelare som arbetar mot gemensamma målsättningar, delar med dig av kunskap, är hjälpsam, lösningsorienterad och som följer gemensamma spelregler. Vidare är du bekväm med att skriva rapporter och du har en stor nyfikenhet och intresse för finansverksamhet och redovisning. Du är flexibel och uthållig. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann, analytisk, omvärldsintresserad och självgående.

Alla lediga jobb