TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Fordonsanalytiker till Green Cargo

Analytisk akademiker med intresse för logistik och transport sökes till rollen som fordonsanalytiker på Green Cargo i Solna.

Brinner du för att analysera och optimera? Nu har vi möjligheten att erbjuda en rolig utmaning för dig som vill utvecklas i en bred roll på en avdelning i förändring. Vill du arbeta i ett kompetent och målinriktat team där du ges möjlighet att bidra till utvecklingen av miljövänliga järnvägstransporter för det svenska näringslivet? Då ska du söka denna tjänst på Green Cargo!

Ditt anställningserbjudande

Du erbjuds en bred och utvecklande tjänst som präglas av nytänkande, utvecklingsmöjligheter, ett brett kontaktnät av interna kollegor. I din roll kommer du få möjlighet att påverka företagets operativa och strategiska arbete och kombinera ditt intresse för att mäta och sammanställa data. Du driver arbetet framåt med fokus på kvalité. Green Cargo jobbar mot visionen Järnvägslogistik i världsklass och söker medarbetare som vill vara med på den resan. Genom bra arbetsvillkor och fokus på hög kvalité kommer du bidra till en bättre miljö och en långsiktigt hållbar ekonomi för Green Cargo. Utvecklingsmöjligheterna i organisationen är goda och uppmuntras aktivt.

6 v semester
6 v semester
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension
Tjänste­pension

Dina arbetsuppgifter

Det övergripande målet är att leverera kvantitativ och kvalitativ analys av data och att skapa beslutsunderlag för att förbättra företagets leveranser och fatta rätt beslut kopplat till fordonsrelaterade frågor. Du driver själv förbättringsarbetet kopplat till ditt ansvarsområde, leder små tvärfunktionella team och skapar rutiner för uppföljning. Produktionsplaneringen är central för Green Cargo och du kommer i ditt dagliga arbete att bidra till förbättringar inom området och ökad lönsamhet.

För att nå målen kommer du arbeta med följande:

Värt att veta

Ditt arbete är både strategiskt och operativt då du optimerar resurser i form av lok och vagnar. Förutom samarbete med teamet kommer du även arbeta med ledningsgruppen för Network Management. Resultatet av ditt arbete och påverkan på Green Cargos övergripande nyckeltal kommer snabbt vara synligt. Placeringsorten är Solna.

På Green Cargo värnar vi om en säker och trygg arbetsplats. Som en del av det arbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Vi använder bakgrundskontroller från SRI.

Våra förväntningar

Vi söker dig som vill jobba med kvantitativ och kvalitativ analys och är intresserad av logistik och transport. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av planeringsverksamhet, optimering och/eller systematisk analys av stora datamängder. Du har relevant en akademisk utbildning, troligen civilingenjör eller annan utbildning med inriktning mot statistik, numerisk analys och/eller logistik. Jobbet ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift. Du behärskar Excel och Powerpoint på en hög nivå. Utformning av alternativa scenarier och förståelse av potentiella konsekvenser är viktig.


Du behöver vara noggrann och analytiskt lagd och snabbt kunna förstå och sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av arbetstiden åt analys av data och att dra slutsatser av resultatet. Ditt arbetssätt behöver vara strukturerat och systematiskt med fokus på kvalitet eftersom analyserna blir en del av beslutsunderlaget. Samarbete och god kommunikativ förmåga är viktigt eftersom det finns många komplexa frågor att ta hänsyn till vid planering av järnvägstrafik för att resultaten ska bli bra.

Alla lediga jobb