TNG
Fordonsingenjör till Green Cargo
Detta jobb ligger som Förhandsgranskning

Fordonsingenjör till Green Cargo

Fordonsingenjör med ansvar för vagnflottan till Green Cargo, Stockholm

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-05
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Dana Jennerström
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Fordonsingenjör med ansvar för vagnflottan till Green Cargo, Stockholm

Är du en ingenjör med starkt intresse för fordon och erfarenhet av drifts- och underhållsarbete? Har du erfarenhet av att driva tekniska projekt med fokus på säkerhet och leverans? Med hållbarhet och miljö i fokus är Green Cargo ett företag helt rätt i tiden och du kommer till ett team bestående av kompetenta och engagerade kollegor där du får en roll med stort eget ansvar.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Green Cargo erbjuds du möjligheten att hoppa ombord på en spännande utvecklingsresa mot hållbara och klimatsmarta transporter! Green Cargo står för innovativa investeringsprojekt för effektivare transporter på järnväg, där vagnenheten spelar en avgörande roll. Du kommer att jobba operativt och strategiskt med fokus på att säkerställa Green Cargos arbete med underhåll av vagnparken.

I rollen som fordonsingenjör på vagn erbjöds du:

  • Driva tekniska projekt i syfte att säkerställa vagnflottans tillgänglighet och fortsatt hög kvalité 
  • Informera Green Cargos ledning om tekniska eller säkerhetsrelaterade avvikelser
  • Arbeta tvärfunktionellt med fokus på Green Cargos övergripande mål
DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

  • Projektledning
  • Tekniska och ekonomiska utredningar av Green Cargos vagnflotta
  • Driftsuppföljningar samt framtagning av tekniska underlag och utredningar vid vagnupphandlingar och nya tekniska projekt
  • Säkerställa att fordonsunderhållet är avtalsenligt samt identifiera och fånga upp tekniska avvikelser för vidare utredning
  • Uppdatera all fordonsdokumentation vid behov.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Rollen är tvärfunktionell och innebär tätt samarbete med ledningen, tekniker, ingenjörer och leverantörer. Du ansvarar för att projekten gällande vagnsunderhåll genomförs enligt plan, inkl. budget. Vidare ansvarar du för att informera Green Cargos ledning om tekniska och säkerhetsrelaterade avvikelser. 

Din placeringsort är Solna men kan även vara Eskilstuna eller Hallsberg. Tjänsten är på heltid och planeras starta så snart vi hittat rätt person. Rollen innefattar också en del resande till verkstäder och depåer runtom i Sverige. 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För den här tjänsten ser vi att du är utbildad ingenjör och har viss arbetslivserfarenhet med dig i bagaget. Har du tidigare jobbat med tungt underhåll eller spårfordon där säkerhet och kvalité varit en naturlig del av din vardag är det meriterande. Du bör också ha viss erfarenhet av projektledning, då du kommer ha en central och koordinerande roll. Generell IT-vana är bra och du får introduktion i Green Cargos interna system.

Som person ser vi att du känner dig trygg att jobba i projekterande roller och trivs i en omväxlande vardag. Eftersom du jobbar med flera parallella projekt är det viktigt att du är bra på att planera ditt arbete, har ett strukturerat arbetssätt och är van att ta egna initiativ för att driva ditt jobb framåt. Du bör vara en god kommunikatör och ha lätt för att samarbeta och skapa relationer både internt och externt, då du är den som tillför struktur och det lilla extra i projekten. Vi ser att du är noggrann, följer regler och föreskrifter och har utpräglat säkerhets- och kvalitetstänk. 

Låter detta som ditt nästa steg i karriären? Gillar du branschen och vill vara med på den utvecklings- och förändringsresa som just nu pågår? Välkommen med din ansökan!

Green Cargo

Green Cargo

fordonsingenjör,När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-05
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna