TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Föreningsjurist till FAR i Stockholm

Nu söker vi efter en föreningsjurist för att förstärka teamet på FAR i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Har du arbetat som jurist och vill testa att jobba för en branschorganisation? FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning och utökar nu gruppen med en föreningsjurist. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade skatterådgivare, auktoriserade lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning.

Sök idag eller kontakta oss om du vill veta mer!

Ditt anställningserbjudande

Du kommer till en ekonomiskt stabil organisation med genomarbetade arbetsprocesser och effektiva IT-system. På kontoret på Kungsholmen sitter det totalt 48 medarbetare där arbetsplatspolicyn ger möjlighet till distansarbete två dagar/vecka. FAR erbjuder en arbetsmiljö med en god worklife balance och nöjda medarbetare.

Du kommer tillhöra en välfungerande grupp på 12 medarbetare med bland annat två föreningsjurister samt den övriga gruppen bestående av revisorer, skattejurister, redovisningskonsulter och medlemsadministratörer. Stämningen är harmonisk och stöttande vilket avspeglar sig i goda siffror i medarbetarundersökningarna.

I rollen som föreningsjurist kommer du att ha ett varierande jobb med en mix av rådgivning, normgivning inom etik, utbildning och arbete med remisser och utredningar. Du kommer att få ordentligt med tid och utrymme att grundligt sätta dig in i frågor som påverkar FAR:s medlemmar. Till din hjälp har du också flera erfarna kollegor och chefer med tung juridisk bakgrund som kan agera bollplank.

Du blir erbjuden en marknadsmässig lön med ett generöst förmånspaket som inkluderar sommararbetstid 32,5 h/vecka (36,25 h/vecka i snitt per år), sex veckors semester, 5000 kr i friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, tjänstepension, löneväxling, kostnadsfri influensavaccination, olika trivselaktiviteter samt gemensam frukost en gång/vecka. FAR har kollektivavtal.

På FAR satsar man på sin personal och du kommer få tillgång till företagshälsovård med årlig hälsoundersökning, subventionerad massage på kontoret under betald arbetstid, rabatt på SATS och olika friskvårdsaktiviteter under året. Om du är revisor sedan tidigare får du behålla din auktorisation.

Centralt kontor
Centralt kontor
Företags&shyhälsovård
Företags­hälsovård
Sjukvårds&shyförsäkring
Sjukvårds­försäkring
Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning

Dina arbetsuppgifter

FAR:s mål är att nå nöjda medlemmar genom medlemsrådgivning, normering av etikfrågor samt driva relevanta frågor i form av utredningar, remisshantering och delta i olika samverkansprojekt. I din roll som föreningsjurist kommer du att arbeta inom flera områden där fokus är att hjälpa medlemmarna med deras etiska problemställningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

En viktig del av arbetet är att kontinuerligt jobba med förbättringar och proaktiva åtgärder för att utveckla arbetssätten inom dina områden. I rollen finns också goda möjligheter till nordiska och europeiska engagemang.

Värt att veta

Du utgår från FAR:s kontor på Fleminggatan i centrala Stockholm, nära till centralstationen med goda kommunikationer. Du rapporterar till Affärsområdeschefen Medlem och delvis direkt till Chefsjuristen.

 

Våra förväntningar

Vi söker dig med en juristexamen och arbetslivserfarenhet från rådgivande juridik inom penningtvätt. Erfarenhet av revisionsrelaterad juridik och etikfrågor är meriterande. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring, men inget krav.

Som person är du analytisk och noggrann, lyhörd och har förmågan att snabbt ta till dig ny information. Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och har en utpräglad servicekänsla liksom förmåga att knyta nya kontakter och bygga nätverk. Du förväntas återkoppla till medlemmar i medlemsrådgivningen så det är viktigt att du känner dig bekväm att prata i telefon. Du måste även kunna uttrycka dig väl såväl skriftligt som muntligt på både svenska och engelska.

 

Alla lediga jobb