TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Gruppchef till Green Cargo i Malmö

Vill du arbeta som Gruppchef med ansvar för logistikproduktion och följa med på Green Cargos förändringsresa?

Är du en framåtblickande ledare som vill vara en del av Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik? Vill du leda en organisation i förändring såväl operativt, taktiskt som strategiskt?

Till Green Cargo i Malmö söker vi just nu en Gruppchef inom logistikproduktion som vill vara på en spännande resa framåt!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Här får du möjlighet att arbeta hos en erfaren aktör som ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande och arbetar med transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara.

Du kommer att arbeta i driftområde Syd som består av cirka 450 medarbetare, framförallt bangårdspersonal och lokförare. Området sträcker sig från Uddevalla i norr till Trelleborg i Söder och innefattar trafiken till och genom Danmark. Driftområdet är uppdelat i sju gruppchefsområden och som stöd i arbetet finns även ledningsstöd, produktionsutvecklare, verksamhetsstöd inom säkerhet och HR Business Partner.

Som Gruppchef kommer du att få en central roll och leda Malmö Godsbangård, som är en av de tre största bangårdarna i Sverige. Som stöd i arbetet finns också ett driftcenter. De stöttar och hjälper produktionspersonalen om något oförutsett inträffar och hanterar alla frågor som dyker upp i produktion under utförandet.

Green Cargo är mitt i ett omfattande förbättringsprogram som syftar till att skapa effektiva och stabila processer. Gemensamt skapas en plattform för ständiga förbättringar och en kultur som uppmuntrar förändring. Som gruppchef blir du en viktig del i förbättringsarbetet och utvecklingen av Green Cargo. 

I din roll kommer du få möjlighet att påverka enhetens operativa och strategiska arbete och kombinera ditt intresse för logistik och transport med ledarskap.

Friskvård
Friskvård
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
6 v semester
6 v semester

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som gruppchef för produktion kommer du att fortsätta leda Green Cargos förändringsresa mot järnvägslogistik i världsklass. Du kommer att ha en viktig roll inom driftområdet, där du är operativt ansvarig för Malmö Godsbangård och driver arbetet framåt med fokus på säkerhet, punktlighet och lönsamhet. Malmö är en knutpunkt inom järnväg med mycket aktiviteter på både bangården och bland lokförare. Ditt team i Malmö består av cirka 70 medarbetare. I teamet finns bangårdsarbetare och tre gruppledare som rapporterar till dig och en viktig del av ditt uppdrag blir att stötta dem i deras utveckling. Att leda och coacha kommer att bli en central del av rollen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Säkerställa att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att lyckas med sina arbetsuppgifter
• Arbetsmiljöansvar med ansvar för säkerhet och systematiskt arbetsmiljöarbete
• Personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och rekrytering
• Följa upp och analysera nyckeltal och trender
• Leda möten gällande daglig styrning
• Främja ett enhetligt arbetssätt genom att arbeta med efterlevnad av rutiner och instruktioner
• Tillsammans med dina medarbetare leda förbättringsinitiativ med hjälp av bland annat systematisk problemlösning

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du rapporterar till Driftområdeschef Syd. Tjänsten är placerad i Malmö.

VEM ÄR DU?

För att trivas och lyckas i rollen har du erfarenhet av att arbeta som ledare. Du har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi eller logistik, och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom logistik- och transportintensiv verksamhet eller industrin.

Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledningsarbete inom processer och ledningssystem och har haft budget- och resultatansvar tidigare. Vi ser det som en fördel om du har arbetat i en produktionsorganisation där ett systematiskt förändringsarbete har bedrivits. 

Vi tror att du är en person som tar initiativ, får saker att hända, arbetar målinriktat och tar ansvar för resultat och god kvalité i arbetet. Som ledare ger du teamet en tydlig riktningskänsla, motiverar och samordnar teamet mot gemensamma mål. Du coachar och främjar dina medarbetares utveckling. Då du kommer ha många kontakter, både internt och externt, behöver du vara tydlig, strukturerad och effektiv i din kommunikation och ha förmågan att bygga och vårda relationer. Du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär och stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Ditt sätt att arbeta är systematiskt och strukturerat.

Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Du behärskar såväl svenska som engelska, flytande i tal och skrift. Ifall du behärskar danska är det meriterande.

Alla lediga jobb