TNG
HR Business Partner till Euromaint i Stockholm

HR Business Partner till Euromaint i Stockholm

HR Business Partner med bred erfarenhet inom HR sökes till HR-organisation inom Euromaint Rail i Stockholm

Arbetsgivare EuroMaint Rail AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-02-24
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Julia Wengse
Hos oss söker du jobb utan personligt brev, ålder eller bild – fördomsfritt helt enkelt!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Julia Wengse

0768 72 57 77

HR Business Partner med bred erfarenhet inom HR sökes till HR-organisation inom Euromaint Rail i Stockholm

Vill du jobba som HR Business Partner i en bred och central roll hos en internationell och ledande aktör inom tågunderhåll? Lockas du av en tjänst där du arbetar verksamhetsnära genom att stötta våra chefer inom samtliga HR-processer, samtidigt som du definierar HR-behoven utifrån verksamhetens strategiska plan?

Nu söker Euromaint Rail en HRBP med erfarenhet av arbetsrätt, som tillsammans med den övriga HR-organisationen vill vara med på den fortsatta utvecklingsresan. Har du sedan tidigare mycket god erfarenhet av arbete från en liknande roll samt trivs med att arbeta brett inom HR i ett stort internationellt bolag? Då är det dig vi söker! Välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Euromaint är en ledande aktör inom tågunderhåll samt en flexibel och dynamisk organisation som uppmuntrar till nytänkande. Här erbjuds du att komma in i ett spännande skede där du får en möjlighet att vara med och driva det fortsätta arbetet i den nyutvecklade organisationen. I rollen som HR Business Partner på Euromaint Rail arbetar du i en central och verksamhetsnära roll med många kontaktytor samt ingår i ledningsgruppen inom verksamhetsbenet Fordonsunderhåll.

I denna tjänst arbetar du professionellt med chefsstöd kopplat till samtliga HR-processer. Du samarbetar tätt med övriga funktioner inom HR gällande frågor som rör exempelvis arbetsrätt, rehabilitering och lönebildning. Du kommer även att delta vid fackliga förhandlingar rörande arbetsrättsliga frågor och vid lönerevision.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som HRBP kommer du arbeta mestadels operativt men även strategiskt. 

Dina arbetsuppgifter som HRBP kommer innebära att:

  • Delta i projekt och implementera nya processer
  • Leda hela rekryteringsprocessen tillsammans med rekryterande chef
  • Stötta chefer kring frågor som t ex rör tolkning av kollektivavtal, rehabilitering och lönebildning
  • Analyser och följa upp nyckeltal kopplade till HR-området
  • Delta i ledningsgruppsmöten för Fordonsunderhåll samt driva, följa upp och stötta i förändringsarbetet 
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du rapporterar direkt till HR-chefen och kommer tillsammans med totalt 12 kollegor i Stockholm, Örebro och Göteborg tillhöra HR-organisationen, där samarbete, arbetsglädje och nytänkande står högt på agendan. Du utgör en viktig länk mellan de identifierade HR-behoven i verksamheten och HR-avdelningens utvecklingsarbete. Detta är en tillsvidareanställning med önskad start i mars samt 6 månaders provanställning. Tjänsten är på heltid med förtroendetid.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom personaladministration, beteendevetenskap eller motsvarande erfarenhet. Vi tror att du tidigare arbetat som HRBP eller i en likande roll med mycket god erfarenhet från brett HR arbete, gärna i en större internationell organisation.

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs i en bred verksamhetsnära tjänst. Du brinner för att arbeta i en central och drivande roll och utmanas av att arbeta med nya processer och utvecklingsarbeten. Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar och klarar av att tolka kollektivavtal samt är trygg i att hantera alla typer av frågor kopplade till arbetsrätt. Du har också god systemvana och erfarenhet av Officepaketet. Har du även erfarenhet av något HR-system och/eller Sharepoint är även detta meriterande för rollen.

För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är handlingskraftig, en doer som kan prioritera i vardagen. Du trivs i en roll med eget ansvar och driver självständigt förändringsarbetet framåt. Då koncernspråket är engelska och alla möten samt rapportering till moderbolaget CAF sker på engelska, är det ett krav att du är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet av projektarbete samt tidigare vana av rapportering i ett internationellt bolag är detta meriterande för rollen.

Som person är du målfokuserad, självständig och kommunikativ samt har en god förmåga att arbeta strukturerat. Viktigt i rollen är även att du är förtroendeingivande och duktig på att bygga relation med olika människor i olika miljöer. 

EuroMaint Rail AB

EuroMaint Rail AB

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på ca 1 481 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

EuroMaint Rail AB
Arbetsgivare EuroMaint Rail AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-02-24
Julia Wengse
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Julia Wengse

0768 72 57 77

Räkna ut avståndet till jobbet

Vretenvägen 11, Solna