TNG
HR-strateg inom arbetsmiljö sökes till Samhall

HR-strateg inom arbetsmiljö sökes till Samhall

HR-strateg med bred erfarenhet inom området arbetsmiljö sökes till HR-teamet på Samhall. Sök tjänsten redan idag!

Arbetsgivare Samhall AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-25
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Pernilla Ek
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

HR-strateg med bred erfarenhet inom området arbetsmiljö sökes till HR-teamet på Samhall. Sök tjänsten redan idag!

Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Skulle du lockas av en tjänst inom HR där ditt ansvarsområde är Samhalls strategiska arbete kring arbetsmiljö? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Nu söker Samhall en HR-strateg till en spännande och viktig tjänst med fokus på arbetsmiljö. Har du erfarenhet av kvalificerat HR arbete samt brinner för området arbetsmiljö? Då är det dig vi söker, välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Bli en del av vårt team, gör skillnad och bidra till ett mer inkluderande samhälle. På Sveriges viktigaste företag är du med och gör skillnad för många. I rollen som HR-strateg ingår du i ledningsgruppen samt får en spännande och unik möjlighet att bidra i den strategiska utvecklingen av arbetsmiljöarbetet. Genom bevakning av arbetsmiljölagstiftningen samt uppföljning och utbildning inom området arbetar du proaktivt för en god arbetsmiljö.

Du arbetar i en central och rådgivande roll kopplat till samtliga distrikt. Rollen innebär många olika interna kontaktytor såsom samverkan med HR, distriktschefer, säkerhetschef, förhandlingschef och fackliga parter. Utöver detta innebär tjänsten även externa kontaktytor som t ex med Arbetsmiljöverket och Företagshälsovården.

För dig som är bosatt på annan ort än Stockholm erbjuder vi enligt överenskommelse en flexibel lösning där du arbetar 2-3 dagar per vecka på kontoret i Stockholm och resterande tid hemifrån.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Rollen som HR-strateg innebär både strategiskt och operativt arbete och dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär följande:

  • Arbeta i linje med Samhalls mål, verksamhetsidé och policys samt bidra till att företaget når sina mål
  • Strategisk utveckling och uppföljning av Samhalls arbetsmiljöarbete
  • Säkerställa arbetsmiljöprocessens samtliga delar i det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM)
  • Bevaka arbetsmiljölagstiftningen samt informera, rapportera och utbilda inom området
  • Ordförande i central arbetsmiljökommitté med ansvar att säkerställa ett systematiskt arbetsmiljöarbete i samverkan med fackliga parter
  • Övergripande ansvar för nationellt ramavtal och samarbete med företagshälsovården
  • Ansvara för IT-system inom arbetsmiljö samt granska och följa upp arbetsmiljöskador
  • Företagsövergripande utvecklingsprojekt inom ansvarsområdet
  • Sammanställa kvartalsrapporter och hållbarhetsredovisning för arbetsmiljöområdet
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du rapporterar direkt till HR-direktören och tillsammans med 13 professionella kollegor utgör du en viktig del av HR-organisationen, där samarbete, arbetsglädje och nytänkande står högt på agendan. 

Du arbetar kontorstider och tjänsten är på heltid med önskad uppstart så snart som möjligt enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i fräscha lokaler centralt i Stockholm med närhet till service och mycket goda kommunikationer. Bor du på annan ort än i Stockholm är du mer än välkommen med din ansökan, då arbetar du enligt överenskommelse 2-3 dagar per vecka på kontoret i Stockholm samt resterande tid hemifrån. Du erbjuds fina förmåner såsom 6 veckors semester, arbetstidsförkortning och förtroendetid. Enstaka resor kan förekomma i tjänsten .

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi tror att du tidigare arbetat i en roll som HR-strateg eller HR-specialist med god erfarenhet från brett HR arbete inom området arbetsmiljö.

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs i en bred verksamhetsnära roll samt brinner för att arbeta både strategiskt och operativt.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är handlingskraftig och kan prioritera i vardagen. Du trivs i en roll med eget ansvar och driver självständigt arbetsmiljöarbetet framåt. Som person är du engagerad, målfokuserad och självständig samt har en god förmåga att arbeta strukturerat. Viktigt för att lyckas i rollen är även att du är prestigelös, förtroendeingivande och duktig på att bygga relation i mötet med olika människor i olika miljöer.

Du har god systemvana och erfarenhet av Officepaketet. Då du kommer att ha många kontaktytor är det ett krav för rollen att du är flytande i svenska språket i tal och skrift.

Samhall AB

Samhall AB

Vi ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning och på så sätt ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Målet är att 1500 medarbetare varje år ska lämna oss för andra arbetsgivare. Vi ska lyckas med det genom att skapa riktiga arbetstillfällen som är efterfrågade på marknaden. Vi är övertygade om våra medarbetares förmåga att leverera med hög kvalité inom bland annat städ, omsorg, logistik och tillverkning. Vi omsätter årligen ca nio miljarder kronor – överskottet stannar i företaget och investeras i bland annat utbildning och utveckling av våra medarbetare.

Vi gör dig bättre. from Samhall on Vimeo.

Samhall AB
Arbetsgivare Samhall AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-25
Pernilla Ek
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

Räkna ut avståndet till jobbet

Klarabergsviadukten 90, Stockholm