TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Inköpschef till välkänd kund i Stockholm

Starta hösten som inköpschef i Stockholm! Nu söker vi dig som vill utmana och bidra med dina erfarenheter som inköpschef.

Har du tidigare arbetat inom strategiskt inköp? Uppskattar du en bred variation av inköp och får energi av det övergripande perspektivet? Då är detta ett uppdrag för dig! Vår kund i Solna driver en samhällsviktig funktion inom logistik med uppdraget att säkra deras varuförsörjning från leverantör till butiker och e-handelskunder med hög kvalitet, service, kostnadseffektivitet och hållbarhet.

Du kommer att ansvara för kundens nationella logistikavdelning som i sin tur ansvarar för att skapa löpande nya konkurrenskraftiga logistiklösningar för att möta nya affärsmöjligheter och utveckla varuförsörjningen utifrån affärens, butikernas och e-handelskundernas behov.

Ditt anställningserbjudande

I denna roll finns det stora möjligheter att bidra med nya sätt att arbeta med strategiskt inköp inom logistik. En viktig del är att ta en ledande roll i att driva leverantörsutveckling och leverantörsstrategier men också att utmana affärsupplägg och ständigt utveckla befintliga affärer för att säkerställa stabilitet och kostnadseffektivitet.

Teamet är ytterst ansvarig för affärsrelationerna med avtalsparter och har därför många externa kontaktytor inom branschen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Transportchef för Sverige.

Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

Huvudsakliga ansvarsområden är transporter, tunga och lätta lastbilar, externlager, automation/ny teknik, lastbärare, förbrukning/logistikrelaterade produkter såsom arbetskläder och utrustning samt diverse tjänster.

Organisationen är geografiskt fördelad mellan Helsingborg, Kungälv, Västerås och huvudkontoret i Solna. Ditt uppdrag är att säkerställa det totala uppdraget genom god arbetsfördelning på befintliga resurser, att hålla ihop gruppen på totalen då uppdraget är brett med en bred internkundsbas men också att säkerställa kompetensutveckling samt utveckling av processer och rutiner för att möta de behov av strategiskt inköpsarbete som finns nu och framåt.

Värt att veta

Du utgår från någon av våra arbetsplatser i Kungälv eller Stockholm/Solna. Som chef för logistikinköp leder du ett team med ca 8 seniora inköpare som arbetar med strategiskt inköp.

Detta är ett konsultuppdrag med start september och slut vid årsskiftet. 

Våra förväntningar

Du har sannolikt en relevant akademisk examen eller motsvarande. I din karriär har du arbetat med strategiskt inköp där du innovativt tagit dig an inköp av både produkter och tjänster – du uppskattar en bred variation av inköp och får energi av det övergripande perspektivet. Vidare drivs du av att medverka till effektivisering, utveckling och förädling inom ditt skrå.

Det är extra meriterande om du arbetat med strategiskt inköp inom transport/logistik. Men du skulle också kunna ha erfarenhet från säljsidan som försäljningschef, företrädesvis inom samma områden. Du tycker om att kommunicera på både svenska och engelska. Att få möjligheten att driva en inköpsstrategi inom områden som intresserar dig och som skapar relevant värde får kunder kittlar din kreativitet.

Alla lediga jobb