TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Inköpscontroller till BCP, Mekonomen Company

Bileko Car Parts AB (BCP), en del av Mekonomen Company, söker nu Inköpscontroller i början av karriären till kontoret i Stockholm!

Är du i början av din karriär och vill använda din analytiska kompetens? Du kommer bli en del av ett starkt varumärke och vara med och utveckla branschens bredast sortiment och tillgänglighet av bilreservdelar och biltillbehör på BCPs och Mekonomen Companys tillväxtresa. Har du kanske jobbat som Junior Business Controller eller Junior Buyer och är redo för nästa utmaning i karriären? Då är du välkommen in med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Bileko Car Parts AB (BCP) är ett supportbolag inom Mekonomen Company som ansvarar för sortiment, inköp och logistik. Primärt stödjer BCP säljbolagen Mekonomen och MECA, men även andra delar inom koncernen.

Som Inköpscontroller kommer du arbeta med större varugrupper och volymvärden. Du jobbar med utveckling och förbättring av en produktkategori och erbjuds en utvecklande, dynamisk och prestigelös organisation med stor teknisk och kommersiell kompetens.

6 v semester
6 v semester
Centralt kontor
Centralt kontor
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Ny Teknik
Ny Teknik

Dina arbetsuppgifter


Som Inköpscontroller kommer du att arbeta med kategoriarbetet framåt med fokus på analysarbete för att kunna utveckla kategorin till att fortsätta vara branschledande.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

• Analysera och följa upp nyckeltal inom kategorin.
• Utvärdera och kvalitetssäkra leverantörer
• Räkna på effekter av t.ex. leverantörsbyten och prisändringar
• Prognostisering t.ex. uppföljning av inköpsrapporter och analys för extra inköp

Värt att veta

I rollen har du ett nära samarbete med andra interna avdelningar, fyra säljbolag samt Mekonomen Group Purchase för att hitta synergier och utveckla kategorin. Du driver större förändringsprojekt som grundas på dina analyser för att möta försäljnings- och lönsamhetsmål.

Tjänsten är på heltid med start omgående, enligt ök. Du kommer vara placerad på Mekonomen Groups huvudkontor vid Torsplan i nya Hagastaden i Stockholm. I teamet jobbar även produktchefer som du har ett nära samarbete med.

Våra förväntningar

För den här rollen ser vi att du har en akademisk utbildning, gärna som civilingenjör eller ekonom, och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från arbete eller Internship. Du bör ha god vana av arbete i affärssystem och MS Excel.

Som person är det viktigt att du har en stark analytisk förmåga. Dina analyser kommer att ligga till grund för många beslut och nyckeltal, så det är viktigt att du trivs med att analysera data, skapa prognoser och analysera försäljning som dagliga arbetsuppgifter. Du bör också vara relationsbyggande och en god kommunikatör i tal och skrift på svenska och engelska, då du har många kontaktytor både externt och internt.

Alla lediga jobb