TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

IT-arkitekt inom Data Warehouse till Handelsbanken

Skulle du som IT-arkitekt inspireras av att ta fram framtidens Data Warehouse? Sök då till Handelsbanken i Stockholm!

Hos Handelsbanken värderas din kompetens högt, du kommer ha en stor möjlighet att kunna påverka, samt vara en avgörande faktor för bankens fortsatta utveckling inom informationsförsörjning. Du kommer jobba brett mot stora delar av banken och ha många kontaktytor, där fokus främst kommer att ligga på att förnya, utveckla och effektivisera området DAWA (Enterprise Data Warehouse).

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet, där ni tillsammans som team kommer jobba mot gemensamma mål. Du kommer få en hög tilltro i din yrkesroll och få en stor frihet att kunna påverka beslut och processer.

Som IT-arkitekt inom Data Warehouse hos Handelsbanken kommer du att få möjlighet att ingå i arbetet med att ta fram och implementera en ny målarkitektur som bättre stödjer nuvarande och kommande informationsbehov för koncernen; en utveckling som kommer påverka stora delar inom hela banken. Du kommer verka i en mycket komplex och transaktionsintensiv miljö som håller en hög nivå, där du kommer utmanas tekniskt och utvecklas som arkitekt både på ett professionellt- och personligt plan.

Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Livspussel
Livspussel
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Ny Teknik
Ny Teknik

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Handelsbanken är nu inne i en omfattande förändringsresa gällande koncerngemensam informationsförsörjning. Du kommer som IT-arkitekt få en viktig roll i detta förändringsarbete där regelverk ställer högre krav på rapportering, affären ställer krav på snabbare informationsåtkomst, samt allmänt en högre datakvalité på den data som lagras. Ett målbildsarbete har därav påbörjats för att möta dessa krav, vilket kommer få stor påverkan på det befintliga Data Warehouse, vilket ger stora möjligheter till spännande utveckling - både inom den egna rollen, men också som en del i utvecklingen av området.

Dina framtida arbetsuppgifter kommer bl.a. vara:

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Området består idag av 26 medarbetare som ansvarar för hela leveransen. Du kommer jobba nära fyra andra seniora IT-arkitekter, där du kommer kunna inhämta mycket ny kunskap, samt dela med dig av din. Du kommer sitta på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER OM DIG

Här trivs du som ständigt söker nya utmaningar och som har en gedigen kunskapstörst och nyfikenhet. Du trivs med stort ansvar och har ett pådrivande arbetssätt. Du har erfarenhet av att jobba som IT-arkitekt och har en god kunskap och intresse inom Data Warehouse, alternativt Business Intelligence och gärna då inom olika BI-plattformar inom IBM, Microsoft och Informatica PWC. Du har även kunskap och intresse inom systemintegration, samt kunskap att kunna skapa gränssnitt- och datamodeller.

Det är meriterande om du har en utvecklarbakgrund, samt erfarenhet av att jobba inom bank och finans. Det är även meriterande om du har ett agilt arbetssätt och erfarenhet av att jobba med Big Data.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är dessutom bra om du är strukturerad, har en god analytisk förmåga samt ett holistiskt synsätt.

Alla lediga jobb