TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

IT-arkitekt med säkerhetsansvar Haninge kommun

Haninge kommun söker en erfaren IT-arkitekt och IT-säkerhetsansvarig.Ta steget in och var med och påverka framtidens IT-landskap!

Är du en individ med gedigen erfarenhet av och med förmågan att leda samt säkerställa kommunens IT-arkitektur och IT-säkerhetsarbete? Haninge kommun är mitt i en omfattande förändringsresa och söker nu en kvalificerad IT-arkitekt och IT-säkerhetsansvarig där du kommer att kunna ta ett helhetsgrepp för den övergripande IT-arkitekturen och digitala transformationen.
Sök rollen som IT-arkitekt till en progressiv kommun och var med och forma Haninge kommuns digitala framtid!

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder en unik möjlighet att vara en av hjärnorna bakom Haninge kommuns digitala framtid. Som IT-arkitekt och IT-säkerhetsansvarig får du en central roll utan direkt personalansvar, där du kan använda din expertis för att göra verklig skillnad. Vi lovar en utmanande och utvecklande arbetsmiljö tillsammans med kompetenta kollegor och erfarna chefer. Här ges du frihet att forma och driva utveckling av digitala strategier och målarkitektur framåt, samtidigt som du har tillgång till förmåner som fri tillgång till gym, friskvårdscheckar och möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. Du har också möjlighet att jobba på distans upp till 60 % av din arbetstid.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

I befattningen som IT-arkitekt och IT-säkerhetsansvarig innehar du en central och ansvarsfull position där du har övergripande ansvar för flera avgörande områden inom Haninge kommuns IT-miljö som sträcker sig över samtliga verksamheters IT-tjänster.

Du är ansvarig för att genomföra arkitekturgranskningar av pågående och planerade projekt, samt aktiviteter i förvaltningsplaner för centrala IT-tjänster. Ditt arbete inkluderar även kravställning och utvärdering av tekniska krav i samband med upphandlingar för att säkerställa att de överensstämmer med kommunens övergripande IT-arkitektur och styrande dokument.

Dina uppgifter består av bland annat:

I egenskap av sammankallande till arkitektforum agerar du som navet för en kontinuerlig och öppen dialog med tjänsteansvariga, representanter från verksamheten, externa leverantörer och andra intressenter. En av dina viktigaste uppgifter är att säkerställa effektiv samverkan mellan kommunen och IT-leverantörer, vilket kräver både strategiskt tänkande och operativt engagemang.

 

Värt att veta

Vår arbetsplats är centralt belägen i Haninge med bekväm tillgång till allmänna kommunikationer, butiker och restauranger. Med natursköna Rudans friluftsområde runt hörnet erbjuder vi en inspirerande arbetsmiljö.

Haninge kommun satsar aktivt på en standardiserad förvaltningsmodell baserad på pm3 och kontinuerlig utveckling av vår leveransmodell. På IT-enheten samarbetar vi inom Servicedesk, tjänstägare, projektledare, arkitekter och avtalscontroller. Vår tonvikt på nätverk, server, lagring, identitetshantering, autentisering, Azure, telefoni, PC, Mac, Chromebook, integrationsplattform och e-tjänstplattform speglar vår breda och spännande teknologiska bredd. 

Våra förväntningar

Vi söker en kandidat med akademisk utbildning inom IT och flerårig erfarenhet som lösningsarkitekt eller motsvarande i en ledande position. Djup teknisk kunskap inom nätverk, identitetshantering och IT-säkerhet är väsentlig. Erfarenhet av ledarskap och samarbete med externa och interna intressenter är avgörande. En positiv inställning och förmåga att arbeta självständigt är viktigt. Det är en fördel om du har arbetat regulatoriska krav så som OSL, NIS2 och GDPR och även har tidigare erfarenhet av Microsofttjänster

Vi erbjuder en ansvarsfull position där du kan påverka och utvecklas, med stöd från engagerade kollegor och erfarna chefer.

Alla lediga jobb