TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Jobba som förare vid växling hos Green Cargo

Är du intresserad av tåg och arbete utomhus? Då ska du ta chansen att få en helt ny karriär hos Green Cargo i Göteborg!

Nu har du möjligheten att få en betald utbildning och jobb som förare vid växling på Green Cargos bangård i Sävenäs, Göteborg! Här får du ett spännande jobb med gröna transporter och miljö i fokus.

Som förare vid växling kommer du arbeta med att rangera godsvagnar, utföra funktionskontroller och genomföra bromsprov. Det här är ett viktigt arbete som säkerställer att gods transporteras säkert och effektivt, och du kommer vara en viktig del av järnvägens logistiksystem.

Så om du drömmer om att bli lokförare eller har ett intresse för tåg och andra stora fordon, eller helt enkelt vill arbeta utomhus tillsammans med härliga kollegor, är det här en chans du inte bör missa!

Ditt anställningserbjudande

Som anställd på Green Cargo får du lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal, samt tillgång till friskvårdsbidrag. Du kommer också att få stöd och hjälp från en välfungerande organisation och en engagerad chef. Här erbjuds anställda en trygg och stimulerande arbetsmiljö där du kan känna dig bekväm och motiverad.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

I rollen som förare i växlingstjänst kommer du att jobba på Sävenäs Rangerbangård, en av landets största knutpunkter för godstransporter på järnväg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ett gemensamt mål är att se till att tågen når kunder inom utsatt tid och på ett säkert sätt. Detta kräver ett högt engagemang från alla som arbetar på rangerbangården.

Värt att veta

Detta lediga jobb erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på 6 månader innan den definitiva anställningen inleds. Det är viktigt att du är medveten om att det är ett fysiskt krävande arbete som kräver att du går upp mot 20-30 000 steg under ett arbetspass.

Du kommer att arbeta tillsammans med ett härligt team bestående av 50 arbetskamrater, uppdelade i 4 lag. Arbetstiderna kan variera från vecka till vecka då det finns 3 olika skift.

Innan du kan börja arbeta som förare vid växling kommer du att genomgå en utbildning på cirka 15 veckor. Detta ger dig möjlighet att lära dig allt som du behöver veta för att utföra ditt arbete på ett korrekt och effektivt sätt. Du kommer att få betalt under utbildningen!

För att arbeta som förare i växlingstjänst krävs det att man har ett förarbevis. Enligt Transportstyrelsen måste man ha slutfört sin gymnasieutbildning med godkända betyg i alla ämnen för att få sin ansökan om förarbevis beviljad.

Våra förväntningar

Vad du har för tidigare yrkesbakgrund spelar ingen roll – kanske är du ute efter att byta karriär mitt i livet, eller så har du ännu inte kommit fram till vad du vill göra.

För att arbeta som förare i växlingstjänst behöver du uppfylla dessa krav:

Du arbetar väl i team samtidigt som du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och för att lösa eventuella problem som uppstår. Vidare har du en mycket hög säkerhetsmedvetenhet, trivs med att följa tydliga regler och rutiner samt har lätt för att ta till dig instruktioner. Eftersom arbetet utförs i säkerhetstjänst behöver du kunna kommunicera och ta till dig instruktioner på svenska.

Mer information om Transportstyrelsens krav finner du här: http://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag

Alla lediga jobb