TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Kemikaliespecialist till Rusta i Stockholm

Vi söker en Kemikaliespecialist till Rusta AB med placering i InfraCity/Upplands Väsby, norr om Stockholm.

Vill du arbeta i en samarbetstät och dynamisk roll på ett stabilt företag, och bidra till deras vision att bli den ledande och mest pålitliga lågprisaktören i Europa. Som Kemikaliespecialist på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby, Stockholm, kommer du att ha en viktig roll i Rustas fortsatta tillväxt samtidigt som du säkerställer full efterlevnad utifrån Rustas kvalitets- och hållbarhetsagenda. I rollen kommer du vara den som ser till Rustas kemiska och kosmetiska produkter inte innehåller förbjudna ämnen, samt att de tillfullo uppfyller lagkrav och direktiv.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna fungerar som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.
Rusta är en arbetsplats med högt i tak där det är lätt att göra sin röst hörd. Vi vet att olikheter skapar möjligheter och vi letar alltid efter kollegor som trivs i en inkluderande och föränderlig miljö. Tillsammans bygger och utvecklar vi framtidens Rusta utifrån vårt uppdrag och värdegrund. Varje medarbetare. Varje dag.

I din roll som Kemikaliespecialist ges du möjlighet att utnyttja och förbättra dina kunskaper samtidigt som du bidrar till Rustas fortsatta framgång. Rusta har kollektivavtal via Svensk Handel, friskvårdsbidrag samt tillgång till parkeringsgarage med ingång direkt till Rustas huvudkontor.

Personalrabatter
Personalrabatter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Flextid
Flextid
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

Kravhantering och dokumentation: Säkerställa teknisk dokumentation för produkter inom ditt ansvarsområde, vilket bland annat inkluderar att granska, tolka och förstå dokumentation och testrapporter. Ansvara för att produkter och varor följer Rustas policyer samt Rustas kvalitets- och hållbarhetsagenda.

Legala krav och rapportering: Bevaka utvecklingen av legala krav, direktiv och standarder inom ditt ansvarsområde samt säkerställa efterlevnad, inklusive rapportering. Detta kräver en del kontakter med relevanta myndigheter på våra olika marknader: Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Produkt- och kvalitetsutveckling: Rusta gör det lätt för många att köpa produkter av god kvalitet till ett lågt pris. Din roll är att ur ett tekniskt perspektiv, vägleda organisationen kring aktuella europeiska lagar och standarder inom ditt ansvarsområde samt även bevaka kommande lagar och förordningar inom förbjudna ämnen i varor, t.ex. PFAS. Du gör det i nära samarbete med vår Sortimentsavdelning, samt våra Kvalitets- & Sourcingkontor i Finland, Kina, Indien och Vietnam. Kvalitet och hållbarhet är Rustas kärna, såväl i produktutveckling som i sourcing.

Besök vid produktionsanläggningar: Vid besök hos våra leverantörer ska du säkerställa efterlevnad av Rustas Code of Conduct, samt kvalitetssäkra såväl produkter som produktionsprocessen.

Värt att veta

Du kommer att ingå i ett kompetent team inom Quality, och rapportera till Quality Manager i Sverige. Arbetstiden är 40 timmar/vecka, med flextid.

Tillsammans är en av Rustas värderingar, och då rollen är väldigt affärsnära tillämpar vi "office first". Rollen utgår därför från Rustas huvudkontor i InfraCity/Upplands Väsby.

Resor inom Norden och Europa, samt till Rustas centrallager i Norrköping, ingår i arbetet, och du får därmed räkna med cirka 10 resdagar per år. Resor till Asien kan förekomma.

Rusta har en god struktur för introduktion och onboarding. För att du ska känna dig helt trygg i din nya roll och snabbt få en god förståelse för Rustas arbetssätt och företagskultur kommer vissa delar av introduktionsprogrammet att skräddarsys för, på bästa möjliga sätt, passa din profil.

Våra förväntningar

För att trivas, och lyckas, i rollen söker vi dig med erfarenhet av liknande arbete och ansvar, samt en bred kompetens och intresse inom kemikalier. Du är kunnig inom olika lagar och förordningar och är intresserad av att hålla dig och Rusta uppdaterad på vad som händer inom området. Meriterande är om du har arbetat med konsumentprodukter.

Vi söker dig som har:

Då rollen har många interna och externa kontaktytor, nationellt och internationellt, kräver den mycket goda kunskapar i engelska, såväl i tal som skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill att du är noggrann och modig. Du är resultatinriktad och proaktiv i ditt sätt att arbeta. Sist men inte minst är du en naturlig och entusiastisk lagspelare, som tycker om att arbeta i ett team, men också har förmåga att leda sig själv samt hantera egna projekt.

Alla lediga jobb