TNG
Kommunikatör till Friends i Stockholm

Kommunikatör till Friends i Stockholm

Är du en skicklig skribent som vill arbeta med PR och kommunikation i en samhällsviktig, ideell organisation?

Arbetsgivare Stiftelsen Friends
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-11-18
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Friskvård Friskvård
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Åsa Pettersson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Åsa Pettersson

Är du en skicklig skribent som vill arbeta med PR och kommunikation i en samhällsviktig, ideell organisation?

Var med och skapa en värld fri från mobbning bland barn och unga samtidigt som du får möjlighet att arbeta nära djup kunskap och spetskompetens som kommunikatör! Har du en eftergymnasial utbildning inom PR, kommunikation eller journalistik? Är du kanske en person som drivs av ideologiska frågor och arbetar på en PR-byrå idag? Har du dessutom erfarenhet av proaktivt och reaktivt pressarbete? Sök till rollen som skrivande kommunikatör med inriktning PR och press till stiftelsen Friends!

På Friends kan du utvecklas som kommunikatör i en flexibel, ideell organisation som har korta beslutsvägar och ger utrymme till inflytande. Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld där varje barn känner sig älskat och respekterat.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning. Hos oss får du möjlighet att påverka, utvecklas, ha kul på jobbet och samtidigt arbeta för en samhällsviktig fråga i den ideella sektorn. Du arbetar med något meningsfullt, varje dag. Det här är en arbetsplats för dig som vill åstadkomma förändring och ha utrymme för egna initiativ i en utvecklingsbenägen organisation.

Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. På Friends värdesätter vi en bra balans i arbetslivet och vi ser till individens behov och förutsättningar. Därför erbjuder vi en arbetsplats med flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta både från kontoret och på annat håll.

Friends har kollektivavtal (Tjänstemän inom civilsamhället) vilket är tecknat med parterna Unionen och Akademikerförbunden. Vi har fina förmåner och erbjuder bland annat sex veckors semester, ytterligare halvdagar, friskvårdsbidrag och friskvårdtimme.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina huvudsysslor i rollen som Kommunikatör på Friends är att:

  • Identifiera behov, ta fram PR-idéer, leda och genomföra projekt, kampanjer och aktiviteter som stärker Friends närvaro i media.
  • Skriva debattartiklar, rapporter och andra målgruppsanpassade texter för att driva opinion i frågor som ska stärka barns rättigheter samt minska mobbning och kränkningar.
  • Arbeta strategiskt, taktiskt och operativt med pressarbete – proaktivt och reaktivt i syfte att skapa genomslag i media för Friends fråga.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Detta är ett vikariat som pågår under ett år, med stor möjlighet till tillsvidareanställning. Rollen är placerad på Friends huvudkontor och du sitter i fina lokaler på söder i centrala Stockholm med närhet till all kommunikation och stadsliv. I arbetet som Kommunikatör på Friends stöttar du även övriga i teamet gällande kommunikationsfrågor och du ska kunna rycka in prestigelöst och hjälpa till där behov finns.

Du rapporterar till Marknads- och kommunikationschef och ingår i Marknads- och kommunikationsteamet. Du samarbetar nära med PR- och PA-ansvarig och rapporterar även till denne.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att Friends ska lyckas med vårt uppdrag behöver vi modiga, kompetenta och engagerade medarbetare som motiveras av utveckling, utmaning och förändring. Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av pressarbete, gärna med inriktning samhällsfrågor samt lika lång erfarenhet av textproduktion och målgruppsanpassning av texter. Du har mycket god kunskap om copy, målgruppsanpassad text, nyhetsvärdering, det aktuella medielandskapet och PR-arbete. Om du även har arbetat med opinionsbildande arbete gentemot politik, myndigheter och förvaltning samt har ett stort kontaktnät och goda relationer inom media, är det meriterande, men inte ett krav.

Stiftelsen Friends

Stiftelsen Friends

Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning. Vi är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld utan mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest och går hemifrån med en klump i magen. Friends gör skillnad genom att höja vuxnas kunskap om mobbning, genom att bedriva policy- och påverkansarbete gentemot makthavare samt genom att ge råd och stöd när barn utsatts för mobbning och kränkningar. Vi är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som har ett 90-konto tilldelat av Svensk Insamlingskontroll. Vårt arbete finansieras främst av stöd från företag och privatpersoner och vi finns representerade i hela landet via våra kontor i Umeå, Stockholm och Malmö.

Stiftelsen Friends
Arbetsgivare Stiftelsen Friends
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-11-18
Åsa Pettersson
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Åsa Pettersson

Räkna ut avståndet till jobbet

Magnus Ladulåsgatan 1