TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Kommunsekreterare till Haninge kommun

Haninge kommun söker en erfaren kommunsekreterare. Ta chansen att vara en central del i demokratistödsteamet!

Bli en nyckelperson i Haninge kommun som kommunsekreterare till enheten för demokratistöd. I en hjälpsam arbetsmiljö är du i en central roll för ärendeberedning och politisk hantering. Du arbetar bland annat med kommunfullmäktige, i nämndsekreterargruppen och ger kvalificerat stöd till förtroendevalda.

Har du tidigare erfarenhet av komplex administration inom kommun eller region? Arbetar du idag som kommunsekreterare, nämndsekreterare, nämndsamordnare, alternativt en annan roll som gett dig erfarenhet av nämndadministration? Då tror vi att du är väl rustad för rollen!

Ditt anställningserbjudande

Haninge kommun är en progressiv och växande kommun som erbjuder en välkomnande och stimulerande arbetsmiljö där vi strävar efter en kultur där samarbete och dialog förebygger hinder och begränsningar.

Du kommer att ha en nyckelroll inom demokratistöd, där ditt engagemang kommer att ge stöd vid kommunens beslut och riktning. I dialog kan det tillkomma mer ansvar och utvecklingsmöjligheter för dig som är öppen för det.

Vi arbetar i ljusa och trevliga kontorslokaler med gott om parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger samt pendeltågsstationen är också bara några minuter bort. I rollen får du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling baserat på dina behov. Vi har gym på kontoret, vi erbjuder friskvårdcheckar, flexibel arbetstid och det finns möjlighet till distansarbete 2-3 dagar i veckan.

 

 

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som kommunsekreterare inom demokratistöd på Haninge kommun blir du central för att säkerställa en smidig ärende- och sammanträdeshantering. Din roll sträcker sig över flera politiska organ där du inte bara är sekreterare utan även en viktig rådgivare.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

Du kommer att vara en del av att utveckla och samordna arbetet inom gruppen av nämndsekreterare. Det inkluderar gemensam utveckling och implementering av effektiva arbetsmetoder för ärendeberedning, administrativa processer och serviceleverans inom nämndsekretariatet.

Som kommunsekreterare kommer du också att vara sekreterare i pensionärsrådet, funktionshinderrådet och Haninge holding. Denna bredd ger dig möjlighet att vara involverad i olika aspekter av kommunens verksamhet.

Värt att veta

Din placering som kommunsekreterare inom demokratistödsteamet innebär att du blir en integrerad del av enheten för demokratistöd, som är en del av avdelningen för samhällsplanering och ledning på kommunstyrelseförvaltningen. Enheten består av ungefär 17 dedikerade medarbetare, varav sex är engagerade i gruppen för kommun- och nämndsekreterare och du rapporterar till kanslichef.

Arbetsmiljön präglas av trivsel, där medarbetarna delar kunskap och hjälper varandra för att gemensamt lyckas med uppdraget. Det är en plats där samarbete och ömsesidig support är en framgångsfaktor.

I rollen ingår kvällsarbete 1-2 dagar i månader.

Som en del av demokratistödsteamet kommer du också att samarbeta nära med andra funktioner inom enheten, inklusive kommunjuristen och dataskyddsombudet. Här finns möjligheter att delta i utvecklingen och kvalitetssäkringen av en rättssäker informationshantering och ärendeberedning. 

I linje med vår strävan efter att vara en inkluderande arbetsplats, välkomnar vi sökande med olika bakgrunder och erfarenheter att bli en del av vårt team och bidra till den fortsatta framgången för demokratin i Haninge kommun.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en akademisk examen inom administration, offentlig förvaltning, juridik, statsvetenskap eller liknande. Flerårig och gedigen erfarenhet av arbete inom kommun som kommunsekreterare, nämndsekreterare eller liknande är viktigt, liksom god kunskap om de lagar och regler som styr offentlig verksamhet. För att lyckas väl i rollen så tror vi att du är van att arbeta i digitala miljöer och har mycket goda kommunikationsfärdigheter på svenska, både i tal och skrift.

Personligen ser vi att du är stabil, självgående, serviceinriktad och har en positiv inställning. Du bör vara intresserad av att identifiera utvecklingsmöjligheter och arbeta professionellt med verksamheten i fokus. 

Alla lediga jobb