TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Laboratorietekniker till Scandinavian Biogas

Scandinavian Biogas söker en laboratorietekniker med intresse för data och teknik till verksamheten i Linköping

Har du erfarenhet från laboratoriearbete och ett stort intresse för hållbarhet, tekniska lösningar & processindustri? Söker du en roll med varierande arbetsuppgifter kopplade till laborativt arbete med fokus på laboratorieutrustning, laboratorieinstrument samt service och underhåll? Scandinavian Biogas söker en problemlösare, som ska ansvara för underhåll av teknisk utrustning samt felsökning- och utveckling av program avsedda för insamling av data, till sitt analytiska laboratorium.

Scandinavian Biogas är en av Nordens största privata producenter av biogas. De bidrar till en bättre och mer hållbar miljö och arbetar för att bidra till en renare värld. Verksamheten står inför en spännande utvecklingsfas med många långsiktiga investeringsprojekt som gör att de ser positivt på framtiden.

Ditt anställningserbjudande

I rollen som laboratorietekniker ingår du i ett positivt, kompetent och engagerat R&D team, som idag består av fem personer med geografisk placering i Linköping.

R&D teamet stödjer befintliga anläggningar i arbetet mot att skapa en effektivare produktion av biogas och biogödsel samt arbetar med utvärdering av nya substrat/substratblandningar för framtida applikationer. Du erbjuds möjligheten att arbeta med modern teknik och innovation i en positiv och entreprenöriell anda. Du kommer bland annat att få ansvar för underhåll och service av tekniska utrustningen och jobba med praktisk problemlösning.

Friskvård
Friskvård
Ny Teknik
Ny Teknik
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Centralt kontor
Centralt kontor

Dina arbetsuppgifter

Som Laboratorietekniker på Scandinavian Biogas har du ansvar för att upprätthålla funktionaliteten av vår laboratorieutrustning och tillsammans med övrig personal arbetar experimentellt med olika frågeställningar kopplat till biogasproduktion.

Värt att veta

I denna roll kommer du bland annat utföra rutinmässiga laboratorieuppgifter, agera vid provmottagning, provsortering samt provbearbetning. Du kommer arbeta med olika typer av organiskt avfall och biomassa vilket gör att vaccinationer krävs av hälsa- och säkerhetsskäl.

Då du arbetar med support kan resor till våra anläggningar förekomma, men du kommer främst att stödja laboratorietekniker och processingenjörer på anläggningarna vid provtagning och processkontroll. Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse och en vilja att lära dig nya system samt att du har förmågan att strukturerat felsöka system.
Önskad tillträdesperiod är september 2022.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen behöver du ha viss erfarenhet av laborativt arbete men framför allt söker vi dig som kan komplettera vår kompetens med kunskaper inom programmering / online datainsamling. Du har naturvetenskaplig-teknisk utbildning inom kemi, teknik eller biokemi/bioteknik. Erfarenhet från processindustri är meriterande.

Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och en förmåga att strukturerat felsöka system. Grundläggande kunskaper inom programmering är ett krav. Kunskaper inom NodeJs, Python eller motsvarande är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och prestigelös. Du trivs med att arbeta i team och har samtidigt ambitionen och förmågan att ta ansvar och driva ditt arbete framåt. Det är även viktigt att du har en positiv inställning till den blandningen av rutinarbete och praktisk problemlösning, som en liten arbetsplats innebär. Du är en problemlösare med goda kunskaper om funktioner och principer inom digital elektronik samt IT.

Alla lediga jobb