TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör

Vi söker nu en Näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör till Österåkers kommun

Är du en driven och engagerad ledare med erfarenhet av näringslivsutveckling, arbetsmarknadsfrågor och politiskt styrd organisation? Delar du vår passion för att skapa en bättre framtid för Österåkers kommun? Vi söker nu en näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör som vill stärka våra insatser i möjligheternas skärgårdskommun.

Österåker är en välmående kommun som står för innovation, utveckling och oändliga möjligheter. Här vill vi ha med dig på tåget som brinner för näringsliv, arbetsmarknad och utbildning. Tillsammans strävar vi efter att med kvalitet, trygghet och valfrihet i fokus skapa en hållbar framtid.

Ditt anställningserbjudande

Vill du vara en drivkraft för positiv förändring och utveckling i vår kommun? Som näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör får du möjligheten att påverka samhällets framtid och förbättra invånarnas liv. Här får du en unik chans att vara med och påverka vår kommuns framtid. Du välkomnas till ett engagerat team som arbetar tätt ihop för att främja utveckling inom områdena näringsliv, skärgård, arbetsmarknad och integration. Här kan du vara med och skapa hållbara samarbeten, främja entreprenörskap samt stödja människors utbildning och yrkesutveckling.

 

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Förmånsbil
Förmånsbil
Tjänste&shypension
Tjänste­pension

Dina arbetsuppgifter

Som näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör i Österåkers kommun är din huvudsakliga uppgift att främja både näringslivs- och arbetsmarknadsutveckling. Du kommer att agera som en viktig länk mellan företagen och kommunen och spela en central roll i att skapa en sund ekonomisk miljö, öka sysselsättningen samt förbättra arbetskraftens kompetens. Ditt arbete kommer att innebära många nära samarbeten med såväl kollegor i organisationen som olika externa intressenter och aktörer på lokal, regional och nationell nivå.

Några av din arbetsuppgifter kommer att vara:

Värt att veta

Näringslivs- och arbetsmarknadsavdelningen är placerad inom kommunstyrelsens förvaltning och agerar på uppdrag av Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden. Som chef har du ansvarar för och leder avdelningen som omfattar näringsliv, besöksnäring, integrationsfrågor, kommunal vuxenutbildning och kommunala aktivitetsansvaret. Du har personalansvar för två näringslivssamordnare samt två direktrapporterande chefer, enhetschefen för arbetsmarknad och integration samt rektorn för Komvux.

Våra förväntningar

Du som söker har:

Tjänsten ställer höga krav på självständighet, initiativtagande samt förmåga att förstå verksamhetsbehov och balansera det gentemot helhetsbehovet på ett strukturerat sätt. Vi tror vidare att du är flexibel och omvärldsorienterad med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Enligt vår ledarskapskompass söker vi dig som är: 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som rör näringsliv, arbetsmarknad och integration eller utbildning.

För den kandidat som blir aktuell för tjänsten kan det komma att bli aktuellt med en säkerhetsprövning.


Känner du igen dig? Kom till oss i Österåkers kommun och gör skillnad!

Alla lediga jobb