TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare med fokus på arbetsmarknadsfrågor.

Brinner du för näringslivsfrågor och vill bidra till företagens utveckling i Haninge kommun? Har du god erfarenhet av näringslivs- och företagarfrågor och hur en kommun på bästa sätt kan samverka för att skapa bra förutsättningar för tillväxt? Då kan du vara den vi söker för rollen som Näringslivsutvecklare.

Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Ditt anställningserbjudande

Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Fler arbetsplatser skapar en positiv utveckling av hela kommunen och i samverkan med andra förvaltningar, myndigheter och näringsliv kan kommunen utveckla arbetet för att fler invånare ska komma ut i studier eller arbete. Som Näringslivsutvecklare kommer du att ingå i ett team med hög kompetens och som idag består av fyra personer, alla lika engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och arbetar nära kommunens företagare. 

Eftersom jobbet innebär mycket social kontakt med många olika typer av intressegrupper och verksamheter kommer du knyta många värdefulla kontakter med allt från kommunens företagare till personer inom kommun, region och olika typer av samarbetspartners och du kommer att vara en viktig aktör i kommunens arbete.

Haninge Kommun sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast ca 20 minuter från Stockholm.

Distansarbete
Distansarbete
Friskvård
Friskvård
Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som Näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med teamet bidra till att kommunens stöd och service till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål och bidra till att ge näringslivet förutsättningar att utvecklas. Rollen är väldigt utåtriktad och innebär mycket kontakt med näringslivet i Haninge för att bäst förstå möjligheter och utmaningar och kunna hitta lämpliga lösningar. Rollen har ett speciellt fokus på arbetsmarknadsfrågor för att på bästa sätt stötta företagen med nuvarande och framtida kompetensförsörjning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

Värt att veta

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats. Du rapporterar direkt till Näringslivschefen.

Våra förväntningar

Som Näringslivsutvecklare tror vi du har tidigare erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt på strategisk nivå och gärna med insikt inom politiskt styrda organisationer. Vi ser att du genom anställning eller på annat sätt har god förståelse kring hur processer ser ut inom kommunal eller regional sektor.

Du har en god kännedom och erfarenhet av arbetsmarknads- och kompetensförsörjningsfrågorna ur ett näringslivsperspektiv till exempel genom tidigare erfarenhet av HR, chefskap, företagande, anställd på myndighet eller att du på annat sätt mött liknande frågor.

Då du som Näringslivsutvecklare hela tiden ställs inför oväntade frågor, nya utmaningar och möten med människor behöver du vara en person som trivs med detta och tar dig an situationerna med nyfikenhet. Då stor vikt läggs vid personliga egenskaper vill vi att du är lösningsorienterad, initiativrik, att du får saker gjorda och brinner för att stötta våra fantastiska företagare i kommunen. Kommunikation på olika nivåer är en stor del av denna roll varför flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

 

 

Alla lediga jobb